«Γι’ αυτό σε παντρεύτηκα, για να με υπακούς»: Η καμπάνια-σοκ της ΔΙΟΤΙΜΑ για την έμφυλη βία

19 Ιουλίου, 20182:22 ΜΜ

Το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα» δημιούργησε ένα βίντεο για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού ενάντια στην έμφυλη βία, με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό ηθοποιό Ερρίκο Λίτση.

Στο βίντεο, ο ηθοποιός μπαίνει στο «κοστούμι» ενός άντρα που σκέφτεται και δρα πατριαρχικά μέσα στην οικογένειά του, χρησιμοποιώντας εκφράσεις, που λίγο έως πολύ όλοι μας θα έχουμε ακούσει κάποια στιγμή στον περίγυρό μας, όπως «Είσαι γυναίκα μου και μπορώ να σου κάνω ό,τι θέλω», «Νομίζεις ότι εγώ δεν στενοχωριέμαι, αλλά από αγάπη τα κάνω όλα» και άλλες τέτοιου τύπου.

Σε όλη τη διάρκεια, ο πρωταγωνιστής παροτρύνει το θεατή να κάνει «skip», χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του διαδικτύου, δηλαδή να προσπεράσει, να μην ανακατεύεται. Η πραγματική ζωή, όμως, δεν είναι όπως το διαδίκτυο όπου ο καθένας μπορεί να προσπερνάει με ευκολία κάτι που δεν του αρέσει ή τον φέρνει σε άβολη θέση. «Στην πραγματική ζωή, 9/10 γυναίκες δεν μπορούν να κάνουν “skip” στην έμφυλη βία», όπως αναφέρει και ο Ερρίκος Λίτσης στο τέλος του βίντεο.

Γι′ αυτό και στην πραγματική ζωή κανείς δεν πρέπει και δεν μπορεί να προσπερνάει τέτοιες καταστάσεις. Το μήνυμα της καμπάνιας, προφανές:

Μην αγνοείς αυτό που συμβαίνει δίπλα σου.
Μην προσπερνάς την έμφυλη βία!

Έμφυλη Βία – Don't Skip

Μην αγνοείς αυτό που συμβαίνει δίπλα σου.Μην προσπερνάς την έμφυλη βία!Ευχαριστούμε θερμά τον Ερρίκο Λίτση για τη συμμετοχή του!#dontskip #μηνπροσπερνας #diotima #genderbasedviolence #papastratos

Gepostet von Διοτίμα – Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών / CRWI Diotima am Dienstag, 17. Juli 2018

 

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News