«Γι’ αυτό πανηγύρισα με την ελληνική και την αλβανική σημαία»

2 Φεβρουαρίου, 20171:06 ΠΜ
More videos

Αποθεώθηκε από 3.000 άτομα στο Ιβανώφειο  ο παγκόσμιος πρωταθλητής Φλοριάν Μάρκου. Μετά από 5 χρόνια και την δικαστική του περιπέτεια, ο Φλοριαν Μάρκου έπαιξε τον πρώτο του αγώνα ξανά στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου. Ο κόσμος είχε γεμίσει το Ιβανώφειο και όλοι περίμεναν την αναμέτρηση του με τον Hassan Muhareb.

Ο Φλόριαν Μάρκου νίκησε τον Hassan Muhareb και πανηγύρισε με μια κίνηση που επικροτήθηκε από όλους. Ο «TNT» για πρώτη φορά σήκωσε και την ελληνική σημαία, όταν  πανηγύρισε για την κατάκτηση του τίτλου.

«Μπορεί να είμαι Αλβανός και να έχω γεννηθεί στην Αλβανία, αλλά την Ελλάδα την αγαπάω σαν δεύτερη χώρα μου. Εδώ έχω μεγαλώσει, εδώ μένει η οικογένεια μου, οι φίλοι μου όλοι είναι εδώ. Όμως το αίμα μου, δεν αλλάζει, είναι αλβανικό αλλά και την Ελλάδα δεν την ρίχνω με τίποτα» δήλωσε ο Φλοριάν Μάρκου, όταν κατέβηκε από το ρίνγκ και ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα που είχε συγκεντρωθεί γύρω του.

florian markou 02

O παρουσιαστής της βραδιάς, Σάββας Πούμπουρας, μόλις ανακοίνωσε το όνομα του Φλοριάν Μάρκου, όλοι σηκώθηκαν όρθιοι και φώναζαν το όνομα του, όπως θα δείτε και στο βίντεο του Seleo. «Είμαι πάρα πολύ περήφανος που μετά από τόσο καιρό, ο κόσμος γέμισε το στάδιο στη Θεσσαλονίκη. Όταν μπήκα μέσα στο στάδιο, ανατρήχιασα από την υποδοχή του κόσμου, πρώτη φορά το ένιωσα αυτό. Χαίρομαι πολύ που επέστρεψα από την Θεσσαλονίκη και ο κόσμος με στηρίζει πιο πολύ και από παλιά» δήλωσε για την υποδοχή του κόσμου.

florian markou 03

Νικητής σε όλους τους γύρους βγήκε ο Φλοριάν Μάρκου και κατέκτησε παγκόσμιο τίτλο. Μέσα στο ρίνγκ, θέλησε να ευχαριστήσει τον πατέρα του, που «χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσε να κάνει πολλά» και τον προπονητή του, τον Γιώργο Αρμάγο, που του «στάθηκε όταν ήταν και πολύ ψηλά, αλλά και όταν ήταν πολύ χαμηλά» όπως είπε.

Όσο για τον αγώνα, ο Φλόριαν Μάρκου ανέφερε «Ήταν δύσκολος ο αντίπαλος, δεν ήταν τόσο καλός, αλλά ήταν «μπερδεψιάρης». Θέλω να αφήσω ιστορία που θα θυμούνται όλοι, ο αγώνας αυτός ήταν απλά μια αρχή».

florian markou 05

Πριν το μεγάλο αγώνα, προηγήθηκαν και άλλοι αγώνες μεταξύ αθλητών και τις βραβεύσεις έκαναν πολιτικοί και εκπρόσωποι φορέων, όπως ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο πρώην υπουργός Μακεδονίας Θράκης,Γιώργος Ορφανός, ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ και μέλος του ΔΣ του ΟΛΘ, Πάνος Καρδαράς κ.α.  

florian markou 06florian markou 06

[seleo]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News