Όλγα Γεροβασίλη: «Προχωράμε στην αποκομματικοποίηση του Δημοσίου»

1 Απριλίου, 20183:33 ΜΜ
More videos

Να μου φέρουν έναν δημόσιο υπάλληλο που έχει προσληφθεί εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, ζητά η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» απαντώντας στον «άκρατο λαϊκισμό και τα fake news», της αντιπολίτευσης που μιλούν για κομματικοποίηση του Δημοσίου.

«Όχι μόνο δεν δημιουργούμε ένα νέο κομματικό κράτος, αντίθετα το αποκομματικοποιούμε» τονίζει η υπουργός. Στην «κοπτοραπτική των μαθηματικών της ΝΔ» περί προσλήψεων 21.000 μονίμων και 15.000 συμβασιούχων, κατά την τελευταία 3ετία, η υπουργός αντιπαραθέτει τα επίσημα στοιχεία της «Απογραφής» σύμφωνα με τα οποία: το Δεκέμβριο του 2014 το τακτικό προσωπικό του δημοσίου ήταν 579.332 άτομα και τον Δεκέμβριο του 2017 ήταν 566.861 άτομα.

Σχετικά με τον θόρυβο που γίνεται για τις τοποθετήσεις γραμματέων στα υπουργεία, η κ. Γεροβασίλη προτάσσει το πλαίσιο της διαφάνειας και αξιοκρατίας που καθιερώθηκε για την επιλογή των νέων διοικητικών γραμματέων με τις ανοιχτές προκηρύξεις, τονίζοντας «προχωρούμε απρόσκοπτα στην αποκομματικοποίηση της Δημόσια Διοίκησης».

Αντίστοιχα, υπενθυμίζει τη στάση του κ. Μητσοτάκη ο οποίος ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την διαφαινόμενη ήττα της ΝΔ στις εκλογές του 2015, «καρατόμησε εν μια νυκτί όλους τους γεν γραμματείς των υπουργείων και όρισε όλους τους διευθυντές και τμηματάρχες δίχως καν τη σύγκλιση των υπηρεσιακών συμβουλίων».

Η υπουργός εκφράζει τον προβληματισμό της για την «απαξίωση της πολιτικής διαδικασίας με την προκλητική και ανεύθυνη στάση της αντιπολίτευσης» υπογραμμίζοντας ότι όποια πέτρα του ΚΕΛΠΝΟ, της Νοvartis, και της Siemens να σηκώσεις «θα τους βρεις από κάτω και αντί να απολογούνται που λεηλάτησαν τη χώρα στην πιο δύσκολη περίοδο της παριστάνουν τους τιμητές».

Αναφορικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφέρεται σε σειρά έργων που έχουν δρομολογηθεί με την συνεργασία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής όπως είναι το Κυβερνητικό Υπολογιστικό Νέφος «που εξοικονομεί εκατομμύρια ευρω για το δημόσιο», τη «σύζευξη ΙΙ» κα.

Τέλος χαρακτηρίζει «θεμιτή και ευπρόσδεκτη» εξέλιξη το δημιουργικό διάλογο στα μείζονα ζητήματα με την Κεντροαριστερά με αφορμή τη συζήτησης που άνοιξε η κυβέρνηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

[kathimerini] [neaselida]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News