Γεροβασίλη: «Μπήκαμε σε lockdown γιατί δεν έχουμε αρκετές ΜΕΘ»

26 Νοεμβρίου, 2020 11:51 ΠΜ
More videos

«Το ότι σήμερα δεν διαθέτουμε ενισχυμένο ΕΣΥ με προσωπικό και υποδομές, το ότι δεν έχουμε αρκετές ΜΕΘ είναι ο λόγος για τον οποίο η χώρα μας εισήλθε σε παρατεταμένο lockdown», τόνισε το πρωί της Τετάρτης η Όλγα Γεροβασίλη.

Ως καλεσμένη σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Open, η πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, λέγοντας πως «το ευκταίο, το αυτονόητο και το προφανές είναι βεβαίως να μη φτάνει ένας ασθενής στη ΜΕΘ».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Γεραπετρίτη για τις δηλώσεις του, κάνοντας λόγο για «τυμβωρυχία και προσβολή της κοινωνίας».

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, «τα στρατόπεδα είναι δύο: Από τη μία το κυβερνητικό, που εκπέμπει μηνύματα κυνισμού, και από την άλλη οι γιατροί που εκπέμπουν SOS και οι πολίτες που ζουν με την αγωνία του κρεβατιού αν αρρωστήσουν».

«Το ότι σήμερα δεν διαθέτουμε ενισχυμένο ΕΣΥ με προσωπικό και υποδομές, το ότι δεν έχουμε αρκετές ΜΕΘ είναι ο λόγος για τον οποίο η χώρα μας εισήλθε σε παρατεταμένο lockdown, με ό,τι σημαίνει αυτό για τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, γι’ αυτό που επέρχεται, αυτό που θα γίνει στη συνέχεια και μετά την πανδημία. Το ένα φέρνει το άλλο. Όλα τα γεγονότα έχουν μία λογική σειρά και εξήγηση, υπάρχει αίτιο και αιτιατό», κατέληξε.