Γερούν Ντάισελμπλουμ: «Θαυμάζω τον Αλέξη Τσίπρα»

1 Οκτωβρίου, 20175:35 ΜΜ

Θαυμαστής του πρωθυπουργού για τις αποφάσεις που πήρε δηλώνει ο επικεφαλής του Γιουρογκρούπ, Γερούν Ντάισελμπλουμ στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Απαντώντας στην ερώτηση για το πως βλέπει την εξέλιξη του κ. Τσίπρα μετά το 2014 τονίζει:

“Θαυμάζω τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος απέδειξε ότι είναι ένας επιτυχημένος πολιτικός ικανός να οδηγήσει τη χώρα του στον δρόμο της σταθερότητας. Δεν χρειάζεται να συμφωνώ με κάθε του άποψη και πολιτική πρωτοβουλία. Ο Τσίπρας ήρθη στο ύψος των περιστάσων, ως όφειλε.”

Σημειώνει επίσης ότι το “κλειδί για έναν επενδυτή είναι η σιγουριά. Θέλει να είναι ξεκάθαρο τι περιμένει από την κυβέρνηση , πως δουλεύει η Δικαιοσύνη, τι ισχύει για τις άδειες. Το κλειδί είναι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων σε όλο της το έυρος”.

Ο επικεφαλής του Γιουρογκρούπ τονίζει πως «πρέπει να τελειώσουμε μαζί το πρόγραμμα, να φροντίσουμε την έξοδο από αυτό και να έχουμε έως τότε μια συμφωνία για το χρέος».

Επισημαίνει πως το κλειδί είναι η πολιτική σταθερότητα και σημειώνει πως «κοινός μας στόχος είναι η ελληνική οικονομία να σταθεί και πάλι στα πόδια της, τα δημοσιονομικά της χώρας να σταθεροποιηθούν,η εμπιστοσύνης να συνεχίσει να βελτιώνεται και η πρόσβαση στις αγορές να γίνει απρόσκοπτη» σημειώνει και διαμηνύει πως αυτά πρέπει να γίνουν από τώρα μέχρι και τον ερχόμενο Αύγουστο.

«Εάν επιτύχουμε αυτά, είμαι αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία» υπογραμμίζει.

Επίσης, Γερούν Ντάισελμπλουμ εκτιμά ότι η στάση της Γερμανίας μετά την αποχώρηση του Β. Σόιμπλε από το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να αλλάξει.

[liberal] [huffingtonpost]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News