Γεροτζιάφας: «Όσο γρηγορότερα γίνει lockdown στην Ελλάδα τόσο καλύτερα»

29 Οκτωβρίου, 20201:32 ΜΜ
More videos

Για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας καθώς και για ένα ενδεχόμενο lockdown μίλησε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Αιματολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

Ο καθηγητής Αιματολογίας της Σορβόννης Γρηγόρης Γεροτζιάφας μίλησε στο OPEN εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του σχετικά με την έξαρση του κορονοϊού στην Ελλάδα σημειώνοντας ότι είναι υπέρ ενός νέου lockdown ως μέτρο ανάσχεσης του ιού. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι η ιχνηλάτηση των μολύνσεων «έχει καταρρεύσει γιατί τα κρούσματα είναι πλέον πάρα πολλά».

Παράλληλα, ο κ. Γεροτζιάφας επισήμανε πως η πορεία Γαλλίας και Ελλάδας είναι «σχεδόν παράλληλη» με αποτέλεσμα να κρίνεται επιτακτική η ανάγκη lockdown και μάλιστα «όσο γρηγορότερα, τόσο καλύτερα» καθώς «δεν έχει ενισχυθεί επαρκώς το σύστημα υγείας» σε μακροχρόνιο επίπεδο.

«Η πίεση στην Ελλάδα είναι μεγάλη. Θα έχουμε πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.
Σε ό,τι αφορά τον χρονικό ορίζοντα ενός ενδεχόμενου εμβολιασμού του πληθυσμού στην Ευρώπη, ο ίδιος σημείωσε ότι αυτό θα γίνει μετά το καλοκαίρι του 2021.

Καταληκτικά, στάθηκε επικριτικός μπροστά σε λογικές «ανοσίας της αγέλης» υπογραμμίζοντας ότι με αυτή την επιλογή «θα καταδικάσουμε στον θάνατο χιλιάδες ανθρώπους».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News