Γερολιμένας: Το πανέμορφο παραλιακό χωριό της Μάνης!

20 Απριλίου, 20161:03 ΠΜ
More videos

Εκτός από τα όμορφα φυσικά τοπία της, η Λακωνία είναι γνωστή και για τους γραφικούς, παραδοσιακούς οικισμούς της και τα χωριά της.

43640020

Ένα από αυτά τα όμορφα παραλιακά χωριά είναι και ο Γερολιμένας, ο «Ιερός Λιμένας» όπως συνηθίζουν να τον λένε ο οποίος βρίσκεται στο νότιο άκρο της Μάνης βορειοδυτικά του ακρωτηρίου του Ταινάρου.

mani4

Σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από το Γύθειο, 90 χιλιομέτρων από την Σπάρτη και 100 περίπου χιλιομέτρων από την Καλαμάτα είναι ένας ιδανικός προορισμός για μερικές μέρες χαλάρωσης.

3

Πρόκειται για έναν πολύ γραφικό οικισμό δίπλα στη θάλασσα με αυθεντικό «χαρακτήρα», ένα πραγματικό στολίδι της Λακωνίας.

gerolimenas1

Ο Γερολιμένας επί τουρκοκρατίας ήταν ένα από τα ορμητήρια των Μανιατών πειρατών ενώ παλιότερα αποτελούσε σπουδαίο αλιευτικό καταφύγιο με πολλές εγκαταστάσεις διάθεσης πάγου, καταστήματα διακίνησης αλιευμάτων καθώς και λιμάνι προσέγγισης σπογγαλιευτικών σκαφών.

36343883

Αυτό το άλλοτε εμπορικό λιμάνι, σήμερα σας περιμένει για να σας γοητεύσει με την ομορφιά του και την ηρεμία του και να σας κάνει να ξεφύγετε από την καθημερινότητα.

gerolimenas2

Αυτό το λιμάνι που αποτελούσε ένα κομβικό σημείο στο παρελθόν, σήμερα αποτελεί έναν γραφικό, παραδοσιακό οικισμό με τα πέτρινα σπίτια του να αγγίζουν τη θάλασσα. Στα παραθαλάσσια μαγαζιά, κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα, μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ του αλλά και φρέσκο ψάρι με θέα τη θάλασσα.

Εκεί, στην ανατολική πλευρά του Κάβο Γκρόσσο, ο Γερολιμένας περιμένει τον επισκέπτη για να του δείξει μια ακόμη μια όμορφη γωνιά της Ελλάδας, την αυθεντική Μάνη. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι τον τελευταίο καιρό παρουσιάζει όλο και περισσότερο τουριστική ανάπτυξη με τους επισκέπτες να στρέφονται σε αυτό το γραφικό, μικρό αλλά όμορφο άκρο της Λακωνίας.

gerolimenas4

Η εύκολη πρόσβαση σε αυτό, το γεγονός ότι αποτελεί ένα ήσυχο σημείο με μοναδική θέα αλλά και η φιλοξενία που συναντά κανείς το καθιστούν ένα μέρος που αξίζει να γνωρίσετε έστω και μια φορά είτε περνώντας από τη Λακωνία, είτε κανονίζοντας ένα ταξίδι αποκλειστικά γι’ αυτό τον οικισμό.

img_2121

Σήμερα δύο σπουδαίοι μεσαιωνικοί μανιάτικοι πύργοι που δεσπόζουν στην ανατολική άκρη του Γερολιμένα έχουν ανακαινισθεί και μεταβληθεί σε ξενοδοχεία.

Kyr_Gerolimenas_H4

Επιπλέον όλη η περιοχή είναι γεμάτη όμορφα μέρη και μπορείτε, αν σας δοθεί η ευκαιρία και έχετε τη δυνατότητα, να κάνετε μια εκδρομή για να γνωρίσετε όλες τις ομορφιές της Λακωνίας. Σίγουρα θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

gerolimenas5

7175105936_1b804d29c3_b gerolimenas-taksidi-iero-limani-manis-2

gerolimenas

Δείτε το βίντεο

κείμενο: newsbeast, επιμέλεια: tilestwra

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News