Γέρνει ένα ποτήρι και ρίχνει μέσα το αγαπημένο της χρώμα. Όταν δείτε το όμορφο αποτέλεσμα θα θέλετε να το κάνετε και εσείς!

16 Μαΐου, 20152:55 ΜΜ

Δείτε πώς αυτή η κοπέλα χρησιμοποιεί τις αγαπημένες της μπογιές για να δημιουργήσει όμορφα χειροποίητα δώρα που ο καθένας θα ήθελε να του χαρίσουν. Το καλύτερο όμως είναι ότι φτιάχνονται πολύ εύκολα. Χρειάζονται μόνο λίγα βασικά υλικά και να σας αρέσει να δημιουργείτε με τα χέρια σας.

Πάρτε ένα κουτί με κραγιονάκια.

Διαλέξτε μερικά αγαπημένα χρώματα.

Θα χρειαστείτε και ένα ποτήρι (για το κερί ) και ένα φιτίλι

Βάλτε κόλα και στερεώστε  το φιτίλι  στο κέντρο του ποτηριού.

Πάρτε τα υπολείμματα από  τα χρησιμοποιημένα κεριά σας με  την αγαπημένη σας μυρωδιά, και ρίξτε τα σε κομματάκια μέσα σε ένα χάρτινο ποτηράκι κατάλληλο για τον φούρνο μικροκυμάτων.

Ρίξτε μέσα στο χάρτινο ποτηράκι ένα από τα κραγιονάκια , αφού πρώτα αφαιρέσετε το χαρτί που έχει γύρω του και το κόψετε σε κομματάκια.

Ζεστάνετε στα μικροκύματα για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να λιώσει το μείγμα. Ανακατέψτε προσεχτικά γιατί θα καίει.

Τοποθετήστε λοξά το ποτήρι σε μια βάση για πιάτο ή ανάμεσα σε δυο βιβλία.

Ρίξτε το λιωμένο υλικό και αφήστε ακίνητο για 20 λεπτά να παγώσει.

Βάλτε σε άλλο χάρτινο ποτηράκι ένα άλλο αγαπημένο σας χρώμα μαζί με  υπολείμματα από κερί, λιώστε στα μικροκύματα.  Γυρίστε το ποτήρι με το παγωμένο κερί από την άλλη πλευρά και ρίξτε το περιεχόμενο του χάρτινου ποτηριού. Αφήστε πάλι να  σταθεροποιηθεί για  20 λεπτά.

Όταν στεγνώσει το δεύτερο χρωματιστό στρώμα,πάρτε ένα τρίτο και τελευταίο κραγιονάκι , κομματάκια από υπολείμματα κεριού  και ρίξτε τα σε ένα χάρτινο ποτηράκι. Λιώστε στα μικροκύματα.

Τοποθετήστε το ποτήρι με τα παγωμένα χρωματιστά κεριά  σε επίπεδη επιφάνεια . Ρίξτε το τελευταίο υγρό από πάνω. Αφήστε όλο το ποτήρι να κρυώσει για 25 λεπτά.

Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο κερί φτιαγμένο από τα χέρια σας που μυρίζει και φαίνεται όπως εσείς θέλετε.

Πειραματιστείτε με διάφορα χρώματα και αρώματα και βάλτε φωτιά στην δημιουργική φαντασία σας.

Δείτε το βίντεο για πιο λεπτομερείς οδηγίες.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News