Γερμανία προς Κύπρο: «Δεν θα υπάρξουν κυρώσεις στην Άγκυρα»

29 Σεπτεμβρίου, 20205:43 ΜΜ
More videos

Γερμανοί αξιωματούχοι είπαν στην ελληνοκυπριακή κυβέρνηση ότι ήταν πολύ απίθανο να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία για τις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με την «Καθημερινή Κύπρου».

Ειδικότερα, το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει ότι οι Γερμανοί αξιωματούχοι εξήγησαν ότι η επιβολή κυρώσεων θα ήταν λανθασμένη στρατηγική, διότι θα μπορούσε να ωθήσει την Τουρκία σε ακόμα πιο ακραίες θέσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, η Κύπρος μπλόκαρε τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιβολή κυρώσεων στη Λευκορωσία, επικαλούμενη την αδράνεια του μπλοκ να λάβει μέτα εναντίον της Τουρκικής προκλητικότητας.

Ακόμη, η «Καθμερινή Κύπρου» σημειώνει ότι η Γερμανία δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την εκτόνωση της κρίσης που πυροδότησε η Τουρκία με τη διενέργεια ερευνών για υδρογονάνθρακες στα ελληνικά και κυπριακά χωρικά ύδατα, επικαλούμενη ξένες διπλωματικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Αυγούστου, η Τουρκία έστειλε το ερευνητικό σκάφος του Oruç Reis, με συνοδεία ναυτικού, στην περιοχή μεταξύ της Κύπρου και Κρήτης, πυροδοτώντας μια στρατιωτική κλιμάκωση που ενέπλεξε τα μέλη της ΕΕ Κύπρο, Ελλάδα και Γαλλία.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News