Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024
διεθνήΓερμανία: Οκτώμισι χρόνια φυλακή για Αφγανό μετανάστη που σκότωσε 15χρονη

Γερμανία: Οκτώμισι χρόνια φυλακή για Αφγανό μετανάστη που σκότωσε 15χρονη

Ο κατηγορούμενος δικάστηκε ως ανήλικος καθώς ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ήταν 15 ετών την εποχή του συμβάντος, αν και βάσει αναλύσεων των ειδικών φαίνεται ότι ήταν μεταξύ 17 και 20 ετών

Γερμανικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε οκτώ χρόνια και έξι μήνες κάθειρξη έναν αιτών άσυλο για τον φόνο μιας έφηβης πέρυσι, τον οποίο είχε εκμεταλλευθεί η ακροδεξιά, όπως και πρόσφατα στο Κέμνιτς, για να παραγματοποιήσει εκστρατεία κατά των μεταναστών.

9e5a9fa259c78b55a017a15d9851baec

Ο νεαρός, ο οποίος είχε δηλώσει ότι κατάγεται από το Αφγανιστάν, κάτι που δεν έχει μπορέσει να επιβεβαιωθεί όμως, κινδύνευε να καταδικαστεί έως και σε 15 χρόνια κάθειρξη.

Για τη δίκη, που διεξήχθη σε δικαστήριο της πόλης Λάνταου κεκλεισμένων των θυρών, έχουν γίνει γνωστές λίγες λεπτομέρειες. Ο κατηγορούμενος δικάστηκε ως ανήλικος καθώς ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ήταν 15 ετών την εποχή του συμβάντος, αν και βάσει αναλύσεων των ειδικών φαίνεται ότι ήταν μεταξύ 17 και 20 ετών.

Ο Αμπντούλ Ντ. κατηγορείτο ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου με ένα μαχαίρι ψωμιού που είχε μόλις αγοράσει την 15χρονη πρώην φίλη του στις 27 Δεκεμβρίου 2017 στην πόλη Κάντελ στη νοτιοδυτική Γερμανία.

3322dc36a6e524727da7cb12c6699dce

Λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τον φόνο της, το θύμα, η Μία, είχε καταγγείλει στην αστυνομία ότι ο φίλος της την κακοποιούσε, την εκφόβιζε και παραβίαζε τα προσωπικά της δικαιώματα.

Ο ίδιος παραδέχθηκε την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη στη διάρκεια της δίκης. Η κατηγορούσα αρχή εκτίμησε ότι ο νεαρός, που έφτασε στη Γερμανία μόνος από το Αφγανιστάν, διέπραξε το έγκλημα από «ζήλεια» αφού η έφηβη τον χώρισε.

89b3b1b5cd37dfe4c63d13dd19bc082c

Η ακροδεξιά στη Γερμανία εκμεταλλεύθηκε την ανθρωποκτονία αυτή για να καταγγείλει την εγκληματικότητα των μεταναστών και τη μεταναστευτική πολιτική της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ διοργανώνοντας κινητοποιήσεις και αφισοκολλήσεις.

Επίσης επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται οι μετανάστες που διαπράττουν εγκλήματα, κυρίως όσοι δίνουν ψευδείς πληροφορίες στις αιτήσεις τους για την παροχή ασύλου.

[dailymail] [protothema]

Τα πιο σημαντικά