Γερμανία: Οι τραπεζίτες άκουσαν τον κυνικό Σόιμπλε – Με κουβέρτες και γιλέκα στο γραφείο

4 Φεβρουαρίου, 20233:53 ΠΜ
More videos

Μέσα στο κρύο αναγκάζονται να εργάζονται οι τραπεζίτες στη Γερμανί, ακολουθώντας τις συστάσεις του κυνικού κυρίου Σόιμπλε που είχε -από νωρίς- δώσει συμβουλές για τον χειμώνα. Οι υπεύθυνοι των τραπεζών φαίνεται πως κατάφεραν να βρουν κάποιες… δημιουργικές λύσεις για να μην κρυώνουν οι εργαζόμενοι, μετά την απόφαση για μείωση της θερμοκρασίας στη θέρμανση των κτιρίων, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η γερμανική τράπεζα KfW Ipex μοίρασε κουβέρτες από ανακυκλωμένο φλις στους 800 τραπεζίτες της στη Φρανκφούρτη στις αρχές Ιανουαρίου, δήλωσε στο Bloomberg εκπρόσωπος της εταιρείας. Η θερμοκρασία δωματίου στα γραφεία της τράπεζας είναι, το πολύ, 19 βαθμούς Κελσίου.

Από την άλλη, η τράπεζα Helaba, είχε παραγγείλει γιλέκα με επένδυση για το προσωπικό της. Τα γιλέκα παραδόθηκαν αυτή την εβδομάδα και υπάρχει η προσδοκία ότι θα δημιουργήσουν ένα πιο…  ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας. Μάλιστα, υπάρχει ειδικό χώρος που λειτουργεί σαν δοκιμαστήριο προκειμένου οι εργαζόμενοι να διαλέξουν γιλέκο στο σωστό μέγεθος. Σημειώνεται ότι η μέγιστη θερμοκρασία στην Helaba έχει οριστεί στους 19 βαθμούς Κελσίου, από 21 που ήταν πριν.

Στην Γερμανία η δημόσια διοίκηση θέλησε να δώσει το παράδειγμα: η θέρμανση των γραφείων και των δημοσίων κτιρίων περιορίστηκε στους 19°C από την 1η Σεπτεμβρίου, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση εν μέσω ενεργειακής κρίσης. Οι υπάλληλοι και τα στελέχη της Helaba και της KfW Ipex ήταν από τους λίγους εργαζόμενους που έχουν το προνόμιο ενός “εφοδίου” για να ζεσταθούν, όπως είναι οι κουβέρτες και τα γιλέκα.

Ο Επίτροπος Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Kadri Simson είχε δηλώσει τον Ιούλιο ότι η έγκαιρη εξοικονόμηση ενέργειας θα βοηθούσε στην αποφυγή της ανάγκης της βιομηχανίας να μειώσει τη χρήση ενέργειας τον χειμώνα.

Η Deutsche Bank AG, τα γραφεία της οποίας δεν εμπίπτουν στον νέο κανονισμό επειδή είναι ιδιόκτητα, αποφάσισε να διατηρήσει τις θερμοκρασίες της στους 20 βαθμούς Κελσίου, χωρίς δωρεάν κουβέρτες ή γιλέκα.

Οι δηλώσεις Σόιμπλε

Ο πρώην πρόεδρος της Bundestag και πρώην υπουργός Οικονομικών Βόλγκανγκ Σόιμπλε  ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο είχε καλέσει τους Γερμανούς να φορέσουν πουλόβερ – ακόμη και δύο αν χρειαστεί – και να εφοδιαστούν με κεριά, σπίρτα και φακούς.

Συγκεκριμένα, σε επισήμανση δημοσιογράφου της Βild ότι πολλοί Γερμανοί θα παγώσουν τον χειμώνα, ο Σόιμπλε είχε απαντήσει: «Ας βάλουν τότε ένα πουλόβερ. Ή ίσως και δεύτερο. Δεν χρειάζεται να γκρινιάζουμε για αυτό, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι πολλά πράγματα δεν μπορούν να θεωρηθούν δεδομένα».  Ενώ, για το ενδεχόμενο ενός μπλακάουτ κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είχε πει: «Γι’ αυτό θα πρέπει να έχετε πάντα μερικά κεριά, σπίρτα και έναν φακό στο σπίτι».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News