Γερμανία: Ισόβια στον Αφγανό που βίασε και σκότωσε την 19χρονη στην Κέρκυρα

22 Μαρτίου, 2018 1:46 ΜΜ
More videos

Η υπόθεσή του είχε προκαλέσει σάλο και στην Ελλάδα, καθώς είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα δολοφονίας αλλά αφέθηκε ελεύθερος με το νόμο Παρασκευόπουλου.

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλλε γερμανικό δικαστήριο στον Αφγανό Χουσεΐν Χαβάρι, που κρίθηκε ένοχος για τα κακουργήματα του βιασμού και της δολοφονίας μιας 19χρονης φοιτήτριας από τη Γερμανία, τον Οκτώβριο του 2016.

Στο παρελθόν, ο Χαβάρι είχε καταδικαστεί σε ποινή 10ετούς κάθειρξης στη χώρα μας, για απόπειρα δολοφονίας φοιτήτριας στην Κέρκυρα το 2013. Όμως, αφέθηκε ελεύθερος λόγω των διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου.


Είπε ψέματα για την ηλικία του 

Ο Αφγανός είπε ψέματα για την ηλικία του, ισχυριζόμενος ότι ήταν 17 ετών, προκειμένου να τύχει των ευεργετικών διατάξεων που προβλέπονται για τους ανήλικους. Όμως, από τις εξετάσεις που έγιναν στα δόντια του φάνηκε ότι κατά τη διάρκεια της δολοφονίας ήταν 22 ετών, πιθανόν και μεγαλύτερος.

Οι κινήσεις του προδόθηκαν από τα δεδομένα που είχε το iphone κινητό του, καθώς έδειξαν ότι έσυρε τη φοιτήτρια στην όχθη του ποταμού στο Φράιμπουργκ.


Ζήτησε συγχώρεση 

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο Χαβάρι έσπασε και ζήτησε συγχώρεση. Μέχρι στιγμής άγνωστος παραμένει ο πραγματικός χρόνος που θα εκτίσει την ποινή του, λόγω της βιαιότητας του εγκλήματος.

Στη Γερμανία, όσοι καταδικάζονται με ποινή ισόβιας κάθειρξης συνήθως δεν μένουν στη φυλακή πάνω από 15 χρόνια, ωστόσο το δικαστήριο υποστήριξε ότι θα πρέπει να παραμείνει έγκλειστος και για περισσότερο χρονικό διάστημα. Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης μεταφράζουν ότι το δικαστήριο ουσιαστικά ζήτησε να παραμείνει φυλακισμένος εφ’ όρου ζωής.

Ο Αφγανός παραδέχθηκε ότι βίασε τη φοιτήτρια ιατρικής, αλλά υποστήριξε ότι ο θάνατός της ήταν ατύχημα. Μάλιστα, κατέθεσε ότι τη βραδιά της δολοφονίας ήταν τόσο μεθυσμένος που τον πέταξαν έξω από ένα μπαρ. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι τυχαία έπεσε πάνω στη φοιτήτρια, που φώναζε καθώς έπεσε από το ποδήλατό της.

«Όταν είδα πόσο όμορφη ήταν, ήθελα να κάνω σεξ μαζί της», είπε, προσθέτοντας ότι ήταν πολύ μεθυσμένος. Κατά τη διάρκεια της δίκης θέλησε να απολογηθεί στην οικογένεια της κοπέλας.

«Θέλω να απολογηθώ στην οικογένεια της Μαρία. Μακάρι να μπορούσα να επανορθώσω. Για όσα έκανα, είμαι δυστυχισμένος από τα βάθη της καρδιάς μου», ανέφερε.

Οι γερμανικές αρχές δεν ήξεραν το παρελθόν του 

Οι γερμανικές αρχές δεν γνώριζαν για το παρελθόν του στις φυλακές της Κέρκυρας και ο ίδιος, όταν εισήλθε στη χώρα, ζήτησε άσυλο.

Η κοπέλα που βίασε και σκότωσε, στον ελεύθερό της χρόνο ήταν εθελόντρια στο Φρέιμπουργκ, βοηθώντας πρόσφυγες. Ο πατέρας της είναι υψηλόβαθμος νομικός σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.

Το έγκλημα είχε πυροδοτήσει κύμα ξενοφοβίας για τους πρόσφυγες στη Γερμανία. Ακόμη κι ο επικεφαλής της τοπικής ένωσης αστυνομικών είχε πει ότι ο θάνατος της κοπέλας δεν θα είχε συμβεί, εάν η καγκελάριος Μέρκελ δεν ήταν ανοιχτή προς τους πρόσφυγες.

[protothema]

Ακολουθήστε μας στο facebook: