Γεωργιάδης σε Βαρουφάκη: “Πράκτορα του Σόρος, κατέστρεψες τη χώρα”

15 Ιουλίου, 2015 9:37 ΜΜ
More videos

Ένταση σημειώθηκε μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στη Βουλή καθώς δέχτηκε έντονες αποδοκιμασίες από τα έδρανα της ΝΔ.

«Δεν ντρέπεσαι ρε; Δεν ντρέπεσαι» ακούστηκε να φωνάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Γιάνη Βαρουφάκη. Ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε «Γιατί;» και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της NΔ απάντησε: «Διότι κατέστρεψες τη χώρα μέσα σε 5,5 μήνες. Πράκτορα του Σόρος. Δεν ντρέπεσαι». Ο Γιάνης Βαρουφάκης από την πλευρά του επέλεξε να μην απαντήσει.

Λίγο νωρίτερα ο βουλευτής του Ποταμιού Κυριακός Χαρακίδης είπε προς τον πρώην ΥΠΟΙΚ: «πήγατε στη διαπραγμάτευση με τα χέρια στην τσέπη και με τα χέρια στις τσέπες φτάσατε να χρεοκοπήσετε τη χώρα». Στο σημείο αυτό ο Γιάνης Βαρουφάκης αντέδρασε χαμογελώντας.

Από την πλευρά του ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτήρισε ως «νέα συνθήκη των Βερσαλλιών» τη συμφωνία και προέβλεψε ότι τα νέα μέτρα που προβλέπονται στο πρόγραμμα, θα υπάρξουν απώλειες 20 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας.

«Είμαστε εδώ για ένα απλό λόγο. Γιατί απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις. Γιατί οι δανειστές μας αρνήθηκαν να συζητήσουν το μόνο ζητούμενο που ήταν η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους» τόνισε μεταξύ άλλων. «Εμείς προτείναμε μια έντιμη συμφωνία που από κοινού με την Καγκελαρία ετοιμάζαμε να κάνουμε για να απομονώσουμε τον κ. Σόϊμπλε» σημείωσε.

Επιτέθηκε δε στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέγοντας ότι «εργάστηκε σκληρά για να επιβάλει μια τιμωρητική πολιτική απέναντι σε έναν λαό που τόλμησε να αντισταθεί». Μάλιστα αφού τόνισε ότι επικροτεί τις προσπάθειες του Ευκλείδη Τσακαλώτου, εξέφρασε αμφιβολίες ότι αύριο στο Eurogroup θα υπάρξει κατάληξη, όπως ελπίζει η κυβέρνηση.

Επικριτικός εμφανίστηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης και για το Ταμείο Αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, χαρακτηρίζοντας σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα όσα εκτιμώνται για αποπληρωμή του χρέους και για ανάπτυξη.

«Ήμασταν και είμαστε ενωμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει πως αποδομήθηκε το μέλλον αυτού του λαού» κατέληξε.

via

Ακολουθήστε μας στο facebook: