Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΓεωργιάδης: «Λουκέτο σε κέντρο διασκέδασης χτες, λυπάμαι που είναι μόνο 5.000 ευρώ...

Γεωργιάδης: «Λουκέτο σε κέντρο διασκέδασης χτες, λυπάμαι που είναι μόνο 5.000 ευρώ το πρόστιμο»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε επίσης πως οι κρατήσεις στον τουρισμό είναι στο 60% του 2019.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε το πρωί της Κυριακής (25/7) στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό αλλά και στην τήρηση των μέτρων.

«Χθες το βράδυ αναγκαστήκαμε να κλείσουμε κάποιο κέντρο. Πιάσαμε ένα κέντρο στην Αττική, με πάρα πολύ κόσμο, όλοι όρθιοι να χορεύουν, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο. Το κλείσαμε για 7 ημέρες κι επιβάλαμε πρόστιμο 5.000 ευρώ. Οι νόμοι ισχύουν για όλους. Δεν μπορεί κάποιοι να κάνουν ότι δε βλέπουν. Λυπάμαι που αναγκαστήκαμε να το κάνουμε και είναι λυπηρό να είμαστε σε αυτή τη μεγάλη περιπέτεια, να ξεκινάει ο Αύγουστος που όλοι έχουμε την αγωνία να μείνει η πανδημία υπό έλεγχο και να μην πάθει η χώρα μεγάλη οικονομική ζημία, αλλά και άνθρωποι να μην πάθουν ζημιά στην υγεία τους. Και κάποιοι ιδιοκτήτες καταστημάτων να υποκρίνονται πως δεν έχουν καταλάβει σε ποια εποχή ζούμε. Λυπάμαι που το μέτρο ήταν μόνο 5.000 ευρώ και 7 μέρες κλείσιμο και όχι πολύ μεγαλύτερο. Θα το ξανασκεφτώ, γιατί είναι ντροπή, ντροπή να μπαίνουμε σε κατάστημα και να είναι όλοι όρθιοι και να χορεύουν. Σήμερα, με την κατάσταση που ζούμε…», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

Για την Μύκονο

«Η απόφαση για τη Μύκονο ελήφθη για την προστασία του τουριστικού μας προϊόντος. Η εικόνα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα, στην οποία η πανδημία ξεφεύγει από τον έλεγχο θα έθετε σε κίνδυνο το τουριστικό μας προϊόν. Η εικόνα ότι η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση που είναι πάνω από το πρόβλημα και μπορεί να λαμβάνει γρήγορες αποφάσεις για να βάζει φρένο, είναι μια εικόνα που διαφημίζει την Ελλάδα παντού ως μια υγειονομικά ασφαλούς χώρας. Οι κρατήσεις πάνε πάρα πολύ καλά παρά την άνοδο της πανδημίας. Μέχρι τέλος του Ιουλίου οι στόχοι για το 40% του μεριδίου το 2019 έχουν υπερκεραστεί κατά πολύ. Σήμερα είμαστε πάνω από το 60% του 2019. Εάν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο διατηρήσουμε την καλή μας πορεία, θα έχουμε πετύχει τον στόχο του προϋπολογισμού και να θεραπεύσουμε σε μεγάλο βαθμό την οικονομική ζημιά του 2020», επισήμανε.

«Ντροπή η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ»

Ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε ως «ντροπή» την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς αναφέροντας ότι: «αν ένας υγειονομικός είναι ανεμβολίαστος και ασυμπτωματικός, μπορεί να σκοτώσει ασθενείς. Η ΠΟΕΔΗΝ παρέχει πέπλο προστασίας σε ανεύθυνους υγειονομικούς που δε θέλουν να εμβολιαστούν».

Ερωτηθείς αν εξετάζεται η υποχρεωτικότητα και στον κλάδο της εστίασης, σημείωσε ότι «η διεύθυνση των κατηγοριών των εργαζομένων που πρέπει να μπουν σε υποχρεωτικότητα εμβολιασμού δεν είναι μια απλή κυβερνητική απόφαση. Η Επιτροπή Βιοηθικής, η οποία εξετάζει όλα τα δεδομένα, εισηγείται στον υπουργό Υγείας και εκείνος αποφασίζει. Ασφαλώς για την εστίαση είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να είναι όλοι εμβολιασμένοι».

Τα πιο σημαντικά