Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΓεωργιάδης για νέα μέτρα: «Tο εθνικό καθήκον ξεπερνά το πολιτικό κόστος»

Γεωργιάδης για νέα μέτρα: «Tο εθνικό καθήκον ξεπερνά το πολιτικό κόστος»

Γεωργιάδης για νέα μέτρα: «Tο εθνικό καθήκον ξεπερνά το πολιτικό κόστος»

O υπουργός Ανάπτυξης σχολίασε τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

«Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που το εθνικό καθήκον ξεπερνά το πολιτικό κόστος» ανέφερε αρχικά ο Υπουργός Ανάπτυξης με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής για να προσθέσει: «Η απόφαση δεν είναι πολιτικά εύκολη και βολική. Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός δεν θέλει να χάνει ψήφους και να γίνεται δυσάρεστος. Είναι δύσκολη πολιτικά απόφαση. Όμως, όσοι έχουμε στοιχειώδη αίσθηση πατριωτισμού και ανθρωπιάς αντιλαμβανόμαστε ότι τα πράγματα οδηγούσαν σε μονόδρομο. Έχουμε ένα 4ο κύμα που έχει οδηγήσει σε ΜΕΘ και δυστυχώς σε θάνατο κατά 97% ανθρώπους άνω των 60 ετών και από αυτούς οι 95% ανεμβολίαστοι. Προσπάθησε η κυβέρνηση και έδωσε απαιτούμενο χρόνο για να εμβολιαστούν; Ναι. Έγιναν καμπάνιες μίλησαν ιατροί, κόμματα εκπομπές και τα πάντα. Δυστυχώς μια σημαντική μερίδα των ανθρώπων παραμένουν ανεμβολίαστοι».

Παράλληλα τόνισε πως: «υπάρχουν δύο δρόμοι. Αν ακολουθούσαμε τον εύκολο θα λέγαμε «πρόβλημά τους». Δεν θα εμβολιάζονταν, θα πέθαιναν κατά χιλιάδες και εμείς θα νίπταμε τα χέρια μας για να μην χάσουμε ψήφους. Αυτή η οδός είναι ανήθικη. Υπάρχει και η άλλη οδός. Να πει ο πρωθυπουργός ότι θα γίνει προσωρινά δυσάρεστος για να σώσει χιλιάδες ανθρώπους από τον θάνατο, τις οικογένειές τους από το πένθος και το ΕΣΥ από την ασφυκτική πίεση».

Όσον αφορά τα τα υψηλά ποσοστά θανάτων στην Ελλάδα αναλογικά με χώρες που εμφανίζουν αντίστοιχα ποσοστά εμβολιασμών. «Δεν ισχύει αυτό που λέτε για τα άτομα άνω των 60 ετών. Στην Βόρεια Ευρώπη οι άνω των 60 είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 90%-100%. Εμείς είμαστε στο 65%».

«Ήταν πολύ δύσκολη η απόφαση που πήραμε. Οι επιστήμονες μας έδωσαν όλα τα δεδομένα. Η μετάλλαξη δημιουργεί νέες συνθήκες και απαιτείται μεγαλύτερη υγειονομική ασφάλεια. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο λοκντάουν και δεν αντέχει να μην απολαμβάνουν οι ασθενείς υπηρεσίες υγείας επειδή κάποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν.

Εδώ θα φανεί ποιος είναι για να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και ποιος για να ψαρεύει ψήφους» κατέληξε.

Τα πιο σημαντικά