Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΓεωργιάδης: «Αντιπλημμυρικά έργα για αυτή την ποσότητα του νερού δεν υπάρχουν» -«Δεν...

Γεωργιάδης: «Αντιπλημμυρικά έργα για αυτή την ποσότητα του νερού δεν υπάρχουν» -«Δεν έφταιξε κάπου ο Αγοραστός»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε για τις πλημμύρες που έπληξαν την περιφέρεια Θεσσαλίας, και δήλωσε ότι δεν υπήρχε κανένα αντιπλημμυρικό έργο που να μπορούσε να συγκρατήσει το νερό που «έριξε» η κακοκαιρία Daniel. Επίσης έδειξε την στήριξη του στον Κώστα Αγοραστό, στο γεγονός ότι δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη.

Για τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία λόγω της κακοκαιρίας Daniel μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος αναφέρθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα και στις ευθύνες για τις μεγάλες καταστροφές και τις απώλειες ζωών.

Αναφορικά με τις καταγγελίες ότι χρησιμοποιήθηκε μικρό ποσό από το ΕΣΠΑ που δόθηκε στην περιφέρεια για τα αντιπλημμυρικά έργα ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Μπορώ να σας πω από τη θητεία μου στο υπουργείο Ανάπτυξης όπου είχα την αρμοδιότητα του ΕΣΠΑ ότι η περιφέρεια της Θεσσαλίας ήταν από τους πρώτους σε απορρόφηση στην Ελλάδα. Αν μπορούσες να πεις ότι ένας περιφερειάρχης μπορούσε να απορροφά γρήγορα πόρους, ήταν σίγουρα ο Αγοραστός».

Σε ερώτημα για το αν υπήρχε έλεγχος στους περιφερειάρχες για τη σωστή απορρόφηση των κονδυλίων ο υπουργός απάντησε: «ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΣΠΑ και από τους συμπολίτες τους που τους ψηφίζουν ή τους καταψηφίζουν».

Στη συνέχεια διερωτήθηκε: «Για να εκλέγεται ο κ. Αγοραστός τόσα χρόνια στην περιφέρεια λέτε να μην έκανε τίποτα; Συζητάμε ότι έφταιξε ο Αγοραστός για τη χειρότερη θεομηνία των τελευταίων 1.000 ετών;»

Στη συνέχεια ο ίδιος τόνισε ότι «αντιπλημμυρικά έργα για αυτή την ποσότητα του νερού δεν υπάρχουν».

«Αντιπλημμυρικά έργα για αυτή την ποσότητα του νερού δεν υπάρχουν»

@dnews.gr

Για τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία λόγω της κακοκαιρίας Daniel μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος αναφέρθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα και στις ευθύνες για τις μεγάλες καταστροφές και τις απώλειες ζωών. #dnewsgr #karditsa #palamas #kostasagorastos #agorastos #georgiadis #adonisgeorgiadis #thessalia

♬ πρωτότυπος ήχος – Dnews.gr

Ολόκληρη η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη
Τα πιο σημαντικά