Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024
διάφοραΓεωργία Μπίκα: Έδώσε στη δημοσιοτητα φωτογραφίες με τους μώλωπες που έχει στο...

Γεωργία Μπίκα: Έδώσε στη δημοσιοτητα φωτογραφίες με τους μώλωπες που έχει στο σώμα της

Οι περιγραφές της Γεωργίας Μπίκα στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο για το τι υπέστη το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στη σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολιών. Η εικοσιτετράχρονη κοπέλα εξήγησε με σαφήνεια τα πάντα. Δεν άφησε κανένα κενό. Αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες. Άνοιξε την ψυχή της, υπερβαίνοντας την ψυχολογική πίεση την οποία προφανώς αντιμετωπίζει από εκείνο το βράδυ.

Η στάση του θύματος είναι απολύτως έντιμη. Ξεκάθαρη. Χωρίς σκιές. Και είναι μόνον 24 ετών. Ωστόσο, οι περιγραφές αλλά και σκέψεις της, καθώς και οι εξηγήσεις της, παραπέμπουν σε άτομο κατά πολύ μεγαλύτερο.

1

Η Γεωργία φωτογράφισε η ίδια τους μώλωπες που έχει στο σώμα της από το βράδυ της Πρωτοχρονιάς

Αν η στάση του θύματος λοιπόν είναι απολύτως έντιμη, η στάση των Αρχών και η συμπεριφορά τους είναι βασανιστικά ανεύθυνη. Η Γεωργία Μπίκα βρήκε το κουράγιο, μάζεψε τα κομμάτια της και συγκέντρωσε όλες τις δυνάμεις που της είχαν απομείνει για να μεταβεί στο Αστυνομικό Τμήμα και να καταθέσει στους αστυνομικούς το δράμα το οποίο είχε βιώσει λίγες μόνον ώρες πριν. Τα είπε όλα στους αστυνομικούς. Όσα εκείνη τη στιγμή το βεβαρημένο από τη φαρμακευτική ουσία μυαλό της ήταν σε θέση να θυμηθεί. Η κατάθεσή της έγινε την 1η Ιανουαρίου 2022. Όμως, εισαγγελέας και ανακριτής, παρά τα όσα κατέθεσε και παρά τα εμφανή σημάδια που έφερε στο σώμα της, άφησαν να περάσουν 13 ολόκληρες ημέρες για να εξετάσουν. Αν η Γεωργία Μπίκα ήταν θυγατέρα κάποιου γνωστού επιχειρηματία, ενός πολιτικού της Θεσσαλονίκης ή ενός επωνύμου, οι δικαστικοί λειτουργοί θα άφηναν 13 ημέρες για να μιλήσουν με το θύμα; Ασφαλώς και όχι.

Αν η Γεωργία ήταν κόρη του Μητσοτάκη ή ενός εισαγγελέα ή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ο ιατροδικαστής θα άφηνε να κυλήσουν 3 ολόκληρες ημέρες για να εξετάσει το θύμα βιασμού; Ασφαλώς και όχι.

Αν η Γεωργία Μπίκα ήταν επώνυμη, οι Αρχές θα «αμελούσαν» να προβούν σε λήψη αίματος για να προσδιοριστούν με ακρίβεια όλα τα ίχνη ουσιών στον οργανισμό του θύματος; Ασφαλώς και όχι. Κι όμως, οι Αρχές περιορίστηκαν μόνον στη λήψη ούρων. Αν είναι δυνατόν!

ima2ge

Η Γεωργία Μπίκα είναι ένα απλό κορίτσι το οποίο βίωσε ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί στη ζωή ενός νέου ανθρώπου. Έχασε τον πατέρα της, αμέσως μετά τον σύντροφό της, και 40 ημέρες από τον δεύτερο θάνατο βίωσε την απώλεια της μητέρας της. Από τότε παλεύει να ισορροπήσει.

Δεν είναι όμως επώνυμη. Οι δικαστικές αρχές, εισαγγελέας και ανακριτής, άφησαν να κυλήσουν 13 εικοσιτετράωρα απραξίας. Η Γεωργία είχε καταγγείλει βιασμό. Ούτε αυτό το έλαβαν υπ’ όψιν.

Οι ίδιες δικαστικές αρχές, όμως, δεν έχασαν ούτε δευτερόλεπτο ως προς τη διαχείριση της υπόθεσης που αφορούσε τον Βασίλη Λεβέντη, τον γόνο της πανίσχυρης οικογένειας τον οποίο η Αστυνομία είχε συλλάβει για τον βιασμό της 24χρονης κοπέλας. Αβασάνιστα τον άφησαν ελεύθερο υπό όρους που φαντάζουν αστείοι μπροστά στη βαρβαρότητα που αποπνέει η κατάθεση της Γεωργίας. Η δίωξη που ασκήθηκε ήταν, άλλωστε, πλημμεληματικού χαρακτήρα. Έτσι αποφάσισαν οι δικαστικοί λειτουργοί.

i4mage

Βλέπετε, αμέσως μετά τη σύλληψη του Βασίλη Λεβέντη, η μητέρα Λεβέντη πήρε το πρώτο αεροπλάνο και μετέβη στη Θεσσαλονίκη. Εκεί προσέλαβε τον γνωστότερο δικηγόρο της πόλης. Επιστρατεύτηκαν οι πάντες, λειτούργησαν τα κυκλώματα, με μαεστρία τραβήχτηκαν τα νήματα για να κινηθούν σπασμωδικά οι ξύλινες φιγούρες. Ελεύθερος ο Βασίλης Λεβέντης, γύρισε στο σπίτι του στην Αθήνα και πόζαρε αυτάρεσκα στον φακό, δείχνοντας με χυδαιότητα πώς αντιμετωπίζει τις Αρχές αυτού του τόπου.

Η Γεωργία Μπίκα, όμως, η οποία βρήκε το κουράγιο να μεταβεί στο ΑΤ Λευκού Πύργου για να καταθέσει το τι της συνέβη και να υποβάλει μήνυση, ήταν γεμάτη μώλωπες. Ήταν εμφανή τα σημάδια του βιασμού της στο κορμί της. Τα σημάδια αυτά αποτυπώθηκαν σε φωτογραφίες. Αποτελούν ανακριτικό υλικό. Ποιος τις έλαβε υπ’ όψιν;

Έπρεπε να ξεσηκωθούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να καταγραφούν τα αμείλικτα ερωτήματα ώστε να αναγκαστεί ο Άρειος Πάγος να επέμβει εκ των υστέρων και να ζητήσει το αυτονόητο: Να κάνουν σωστά τη δουλειά τους οι δικαστικές και οι αστυνομικές αρχές.

imag5e

Ως επιστέγασμα σε αυτή την υπόθεση με τα αδυσώπητα ερωτήματα που έχουν τεθεί, ήρθε η συνέντευξη της Γεωργίας Μπίκα στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Μια συνέντευξη με την οποία η 24χρονη κοπέλα καθήλωσε την κοινή γνώμη. Με μια χαρακτηριστική ηρεμία και ευδιάκριτη εντιμότητα απάντησε και στις πλέον δύσκολες ερωτήσεις. Ούτε προσπάθησε να αποκρύψει τίποτε, ούτε επιχείρησε να αποφύγει τα ερωτήματα.

Σε αντίθεση με την εικόνα του θύματος, ο Βασίλης Λεβέντης, τον οποίο αναγνώρισε η Γεωργία ως έναν εκ των βιαστών της, απολαμβάνοντας την ασφάλεια της κατοικίας του μετά την αποφυλάκισή του ανάρτησε στα social media τη χαρακτηριστική φωτογραφία με την οποία διακωμωδεί την είδηση ότι συνελήφθη για βιασμό, ενώ υποδηλώνει με σαφήνεια και πληθωρική χυδαιότητα πως καταγράφει στα «α@@@@@α του» εισαγγελείς, ανακριτές, αστυνομία, αλλά και την ίδια την κοινωνία. Πρόκειται για την επιτομή της χυδαιότητας και της απανθρωπιάς.

im5age

Μένει η εικόνα της Γεωργίας Μπίκα με τους μώλωπες πάνω στο κορμί της που δεν κρύβονται, αλλά και εκείνους που δεν φαίνονται και είναι βαθιά κρυμμένοι στην ψυχή της. Αυτοί οι μώλωπες είναι και οι πιο επικίνδυνοι, γιατί «ξυπνούν» απότομα από τον λήθαργο και ξαναφέρνουν στο μυαλό εικόνες και βασανιστικά ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις.

ima44ge image

Πηγή: zougla.gr

Τα πιο σημαντικά