Η Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους και ένα φλογερό ερωτικό τρίγωνο

17 Οκτωβρίου, 2017 7:46 ΠΜ
More videos

Ενα ερωτικό τρίγωνο με φόντο την Οθωμανική Αυτοκρατορία και τη Γενοκτονία των Αρμενιών με αξιοζήλευτο καστ (από τον Οσκαρ Αϊζακ μέχρι τον Ζαν Ρενό και τον Κρίστιαν Μπέιλ). Ο λόγος για τη «Μεγάλη Υπόσχεση» του Τέρι Τζορτζ.

Ο Mίκαελ, ένας εξαίρετος σπουδαστής ιατρικής συναντά την πανέμορφη δασκάλα χορού Άνα στα τέλη του 1914.

Η αρμένικη κληρονομιά τους θα τους φέρει κοντά, αλλά σύντομα εκείνος θα συγκρουστεί με την τωρινή αγάπη της Άνας, έναν Αμερικανό φωτορεπόρτερ, που είναι αποφασισμένος να εκθέσει όλη την αλήθεια για τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Όσο η Οθωμανική Αυτοκρατορία καταρρέει, τόσο πιο έντονα οι τρεις τους θα χρειαστεί να τιθασεύσουν τα πάθη τους, προκειμένου να σωθούν.

Ο Τέρι Τζορτζ είναι αναμφίβολα ένας σημαντικός σεναριογράφος, με ταινίες στο ενεργητικό του , όπως το «Στο όνομα του πατρός» και τον «The Boxer», εδώ όμως περνάει από τη θέση του σκηνοθέτη (αν και το αρχικό πλάνο ήταν να αναλάβει την ταινία ο Μάρτιν Σκορτσέζε, που τελικά κράτησε για τον εαυτό του μόνο τον ρόλο του εκτελεστή παραγωγού) καλείται για να αφηγηθεί την ιστορία ενός τριγώνου σε μια περίοδο της ιστορίας που δεν βλέπουμε συχνά στον κινηματογράφο.

Το 1914 κι ενώ ο Μεγάλος Πόλεμος παραμονεύει, η Οθωμανική Αυτοκρατορία καταρρέει. Ένας Αρμένιος φοιτητής ιατρικής, ο Μίκαελ Μπογκοσιάν , είναι αποφασισμένος να φέρει τη μοντέρνα επιστήμη στο χωριό της καταγωγής του στη Νότια Τουρκία, όπου Τούρκοι μουσουλμάνοι και Αρμένιοι χριστιανοί ζουν ειρηνικά για αιώνες.

Εκεί θα γνωρίσει την επίσης Αρμένια Άνα, που όμως διατηρεί ερωτικό δεσμό με τον Αμερικανό φωτορεπόρτερ Κρις Μάγιερ.

Όσο οι Τούρκοι συνασπίζονται με τους Γερμανούς και η Αυτοκρατορία στρέφεται βίαια εναντίον των εθνικών μειονοτήτων της, οι δύο άντρες πρέπει να συμφιλιωθούν και να ξεπεράσουν τον ανταγωνισμό τους, για να επιβιώσουν από τα γεγονότα που απειλούν τις ζωές τους.

Ο Τζορτζ μιλάει ανοιχτά για την γενοκτονία των Αρμενίων, πλάθοντας χαρακτήρες, που από τη μια βασανίζονται από το προσωπικό τους δράμα και ταυτόχρονα ξεπερνούν τους εγωισμούς τους, προκαλώντας στην ουσία τον θεατή του να αναλογιστεί την ευθύνη του απέναντι στην ιστορική συγκυρία.

Ακολουθώντας όμως μια συμβατική κινηματογράφηση, που σε σημεία θυμίζει τηλεοπτικές σειρές, δεν αποφεύγει το μελόδραμα και περισσότερο στρέφεται σε μια εκπαιδευτική λογική, που στόχο έχει να γνωρίσει στο κοινό ένα τραγικό κομμάτι της Ιστορίας για το οποίο δεν λέγονται πολλά.

Ο Όσκαρ Ισαάκ και η Σαρλίζ Λε Μπον υποδύονται το κεντρικό ερωτικό ζευγάρι με ευαισθησία, ενώ ο Κρίστιαν Μπέιλ στο ρόλο του ανθρωπιστή Κρις Μάγιερ αποκαλύπτει την ευάλωτη πλευρά του ανθρώπου που γίνεται αυτόπτης μάρτυρας μιας τραγωδίας, αλλά αποφασίζει να δράσει και να προσφέρει το δικό του λιθαράκι στον αγώνα για την αλήθεια.

[imdb] [ief]

Ακολουθήστε μας στο facebook: