Γεννημένος φονιάς μπήκε στον δρόμο του Θεού

10 Μαρτίου, 2018 5:13 ΜΜ
More videos

Πριν από πέντε χρόνια ο υψηλής κλάσεως κακοποιός Κώστας Πάσσαρης, θηρίο ανήμερο της φύσης, φυλακισμένος στη Ρουμανία εδώ και 17 χρόνια, εξέφρασε την επιθυμία να τελειώσει την ζωή του ως μοναχός στο Άγιον Όρος. Κάτι τέτοιο είπε και σε τηλεοπτική συνέντευξη του.

Η περίπτωση του Πάσσαρη, γεννημένου φονιά, από πιτσιρικάς στις ληστείες, είναι προσφορά στην επιστήμη της εγκληματολογίας. Πρόσωπο άξιο για μελέτη. Ταλαντούχος, εκδικητικός και οργανωτικός στην παράνομη και αντικοινωνική του δράση ο Κώστας Πάσσαρης, ήταν το φόβητρο και της ένοπλης αστυνομίας.

Ασύλληπτος. Ξεφτύλισε επί ΠΑΣΟΚ και την πιο οργανωμένη και πολυάριθμη επιχείρηση να τον βάλουν στο χέρι. Τους ξέφυγε και με πυροβολημένο πόδι. Υλικό για χολυγουντιανές ταινίες οι αποδράσεις του. Κι όταν την κοπάνησε στην Ρουμανία, την πατρίδα της μητέρας του, κι έκεί συνέχισε τις ληστείες και τους φόνους.

Ο Πάσσαρης, που γεννήθηκε σα σήμερα 9 Μαρτίου, το 1975, όπως λέει ο ίδιος, είναι πλέον άλλος άνθρωπος. Συνάντησε τον Θεό. Γράφει ποιήματα, έχει στη ζωή του στόχους, πνευματικούς, θρησκευτικούς. Όλα άλλαξαν σ’ αυτόν. Ήταν νεκρός και αναστήθηκε. Βγήκε από την κόλαση. Κι αυτός ο άφοβος, ο ατρόμητος κακοποιός, το μόνο που φοβάται πια είναι μη στεναχωρήσει τον Δημιουργό του. Τον Θεό.

Ο Θεός, ο Δημιουργός γιατί το έκανε αυτό; Όχι το δεύτερο, που γέμισε με ανθρωπιά, με καλοσύνη τον Πάσσαρη. Το πρώτο, λέω, που τον είχε κάνει δολοφόνο. Μήπως για το πρώτο δεν φταίει ο Θεός.

[apodytiriakias]

Ακολουθήστε μας στο facebook: