Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΓεννηματά: «Θέλουμε τη δύναμη να τσακίσουμε τον κακέκτυπο δικομματισμό ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-ΝΔ»

Γεννηματά: «Θέλουμε τη δύναμη να τσακίσουμε τον κακέκτυπο δικομματισμό ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-ΝΔ»

Στην πρόβλεψη ότι το Κίνημα Αλλαγής «θα πάρει εντολή»  μετεκλογικά προχώρησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της στο ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, το οποίο ξεκίνησε την Παρασκευή με σύνθημα «Τολμήσαμε, πετύχαμε, προχωράμε μπροστά».

«Από σήμερα, κηρύσσουμε ανένδοτο αγώνα για την αλλαγή της ποιότητας ζωής των Ελλήνων πολιτών και τη ισχυροποίηση της  θέσης της Ελλάδας στον κόσμο» είπε, θέτοντας τους στόχους της πρωτοβουλίας.

«Σήμερα είμαστε όλοι εδώ. Δίνουμε ένα δυναμικό παρών. Το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, η Δημοκρατική Αριστερά, οι Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία, η ΕΔΕΜ, τα στελέχη του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς που συμμετέχουν στο εγχείρημά μας» ανέφερε στην αρχή της ομιλίας της.

«Πετύχαμε: 212.000 προοδευτικοί πολίτες έγιναν συνιδρυτές και μας έδωσαν δύναμη και καθαρή εντολή για ενότητα και δράση. Αυτή η εντολή είναι για μένα συμβόλαιο τιμής και δέσμευση να την υλοποιήσω» πρόσθεσε.

Εξήγησε επίσης ότι δέχτηκε τη συνθετική αναλογική εκπροσώπηση στα όργανα του νέου φορέα, αντί για εκλογές, σε αυτή την μεταβατική φάση.  Διευκρίνισε πάντως ότι «από αύριο βέβαια, όλοι δοκιμάζονται και κρίνονται».

«Κακέκτυπος δικομματισμός»

«Θέλουμε τη δύναμη να τσακίσουμε τον κακέκτυπο δικομματισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της ΝΔ που κρατά τη χώρα στο χθες. Για να πετύχουμε την εθνική συνεννόηση και τη διαμόρφωση των συνθηκών για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου […] Προχωράμε μπροστά  με αυτόνομο λόγο και  στρατηγική. Δεν  εγκλωβιζόμαστε  σε διχαστικά μέτωπα» δήλωσε.

Επιτέθηκε στη συνέχεια στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι μιλά δήθεν για διαφάνεια και κάθαρση στον δημόσιο βίο ενώ ταυτόχρονα ο ίδιος αρνείται τον έλεγχο.

«Αυτή η κυβέρνηση που επιβάρυνε τη χώρα με 200 δισ. ευρώ, πρέπει να φύγει» τόνισε.

«Η χώρα μας, με αυτή την κυβέρνηση, στα τρία αυτά χρόνια, δείχνει να γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω. Οικονομικά: πίσω στην Ελλάδα ψωροκώσταινα. Εθνικά: πίσω από το Ελσίνκι και την ενδιάμεση συμφωνία. Πολιτικά: πίσω στις άθλιες μεθοδεύσεις κατά πολιτικών αντιπάλων, στο ρουσφέτι και στις πελατειακές σχέσεις. Θεσμικά: πολύ πιο πίσω, όταν δεν ήταν κεκτημένο ο σεβασμός στους θεσμούς και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης» υποστήριξε,

Δεσμεύτηκε επίσης για κατώτερο μισθό στο πλαίσιο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αλλά και κατώτερη εγγυημένη σύνταξη τουλάχιστον 500 ευρώ.

Τα πιο σημαντικά