Γεννηματά: «Οι επόμενες εκλογές θα είναι ντέρμπι για τρεις»

12 Ιουνίου, 201810:41 ΠΜ
More videos

Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι ντέρμπι για τρεις, το Κίνημα Αλλαγής θα κάνει την ευχάριστη έκπληξη και θα πάρει εντολή, τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά, ενώ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, κατά την ομιλία της σε πολιτική συγκέντρωση σε αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Hotel Palace στη Θεσσαλονίκη.

“Εμείς δεν είμαστε ο τρίτος πόλος, είμαστε ο μόνος δρόμος και το μήνυμα αυτό, ηχηρό, αποφασιστικό, εγερτήριο φθάνει καθημερινά από τα στελέχη μας σε όλη την Ελλάδα ότι αισθάνονται πρώτα Κίνημα Αλλαγής και μετά ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ΔΗΜΑΡ, ΕΔΕΜ, Κινήσεις πολιτών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο καθένας δεν είναι περήφανος για την πορεία του και τη διαδρομή του. Αυτή η αντίληψη μας εμπνέει και στην κορυφή. Είναι το αίσθημα της κοινής αποστολής. Οτιδήποτε άλλο θολώνει το μήνυμά μας”, είπε η κ. Γεννηματά.
Διαβεβαίωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής θ΄ ανταποκριθεί, θα φανεί αντάξιο της απόφασης της κοινωνικής του βάσης να προχωρήσουν όλοι μαζί και παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι μάταια πασχίζουν να συντηρήσουν τον διχαστικό διπολισμό.

ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ έχουν κάθε λόγο να φοβούνται το Κίνημα Αλλαγής

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι προβαίνει σε “κοροϊδία χωρίς όρια” και τον κ. Μητσοτάκη ότι υπόσχεται “ανάπτυξη και πλούτο για τους ισχυρούς και τους λίγους”. «Μάταια ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πασχίζουν, με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, να εμποδίσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο μας, για να συντηρήσουν το μίζερο και διχαστικό διπολισμό. Τσάμπα κόπος οι καθημερινές, συστηματικές και ενορχηστρωμένες επιθέσεις από τα προπαγανδιστικά επιτελεία τους και τους επικοινωνιακούς χορηγούς τους. Θα απογοητευθούν. Είμαστε αποφασισμένοι. Σπάμε το δίπολο κάθε μέρα. Το Κίνημα Αλλαγής εκφράζει την πρόοδο απέναντι στη συντήρηση.

Θα νικήσουμε και τους δύο εκφραστές της, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Ναι έχουν κάθε λόγο να μας φοβούνται. Η ώρα της Αλλαγής πλησιάζει. Εμείς δεν είμαστε ο τρίτος πόλος, αλλά ο μόνος Δρόμος!”, υπογράμμισε.

Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα των άλλων

“Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα των άλλων, δεν είναι όνειρό μας ο ρόλος του πολιτικού μπαλαντέρ”, διαμήνυσε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: “Έχουμε χαράξει μια αυτόνομη πορεία και είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε την πορεία αυτή σταθερά και αμετάκλητα. Είμαστε εδώ παρόντες και μάχιμοι για ό,τι υπαγορεύει το συμφέρον του λαού και του τόπου. Έτοιμοι να εγγυηθούμε με τη δική σας δύναμη, την πολιτική σταθερότητα και την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Φεύγουμε μπροστά, κι αφήνουμε πίσω ό,τι μας κρατά στο χθες. Φεύγουμε μπροστά για ένα καλύτερο αύριο, με τη νέα γενιά στην πρώτη γραμμή. Προχωράμε και θα νικήσουμε”.

Σε εκλογική ετοιμότητα το Κίνημα Αλλαγής

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε πως το Κίνημα έχει ήδη τεθεί σε εκλογική ετοιμότητα, είναι έτοιμο για τη μάχη των εκλογών, όποτε κι αν αυτές γίνουν και δήλωσε πως ο στόχος είναι η νίκη με ανατροπή των σημερινών πολιτικών συσχετισμών και πρωταγωνιστικό ρόλο για την παράταξή στις μετεκλογικές εξελίξεις.

“Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα των άλλων, δεν είναι όνειρό μας ο ρόλος του πολιτικού μπαλαντέρ”, είπε η κ. Γεννηματά και συνέχισε: “Έχουμε χαράξει μια αυτόνομη πορεία και είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε την πορεία αυτή σταθερά και αμετάκλητα. Είμαστε εδώ παρόντες και μάχιμοι για ό,τι υπαγορεύει το συμφέρον του λαού και του τόπου. Έτοιμοι να εγγυηθούμε με τη δική σας δύναμη, την πολιτική σταθερότητα και την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου”.

Επισήμανε ότι το Κίνημα Αλλαγής επιμένει ως δύναμη ευθύνης στην γραμμή της εθνικής συνεννόησης και της ανάγκης προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου, λέγοντας πως η χώρα χρειάζεται ευρύτερες συναινέσεις που υπερβαίνουν τις κυβερνητικές συνεργασίες σε μείζονα θέματα, όπως τα εθνικά και η αναθεώρηση του Συντάγματος, μια συνεννόηση που μπορεί να διασφαλίζει την πολιτική σταθερότητα και την ομαλή πορεία της χώρας.

Ζήτησε, επίσης την αποφασιστική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής και κάλεσε τους προοδευτικούς πολίτες να κάνουν το μεγάλο βήμα και να στηρίξουν την προοπτική μιας ισχυρής αυτόνομης Κεντροαριστεράς, σημειώνοντας πως αυτή μπορεί να εγγυηθεί τη δυνατότητα να κυβερνηθεί προοδευτικά ο τόπος.

Αναφερόμενη στην περίοδο μετά τον Αύγουστο του 2018 είπε πως ο κ. Τσίπρας είναι ο μόνος Έλληνας που βλέπει μια χώρα σε ανάπτυξη, ο μόνος που προσδοκά μια «καθαρή έξοδο».

Το 4ο Μνημόνιο είναι εδώ, χωρίς λεφτά

“Οι νέες δεσμεύσεις που ο ίδιος ανέλαβε, συγκροτούν, μαζί με εκείνες του Γ΄ μνημονίου, πολύ βαριά «κληρονομιά», μαύρη παρακαταθήκη για την χώρα.

Ουσιαστικά το 4ο Μνημόνιο είναι εδώ, χωρίς λεφτά. Ενώ δεν έχουμε καμία ουσιαστική δέσμευση των εταίρων για την αναγκαία ελάφρυνση του δημόσιου χρέους. Ο κ. Τσίπρας έχει περάσει τη θηλιά στο λαιμό της χώρας”, σημείωσε και πρόσθεσε: “Καλλιεργεί την ψευδαίσθηση επιστροφής στην κανονικότητα, ενώ αδυνατεί να σχεδιάσει στοιχειωδώς την επόμενη μέρα. Δεσμεύει διαρκώς την πορεία του τόπου με υπογραφές, ενισχυμένη επιτροπεία και αποφάσεις που βαθαίνουν την κρίση και απομακρύνουν στο άδηλο μέλλον την ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση της χώρας. Εμφανίζει ως πρόγραμμα μια έκθεση ιδεών με μόνα πραγματικά στοιχεία τη συνέχιση και την αύξηση της φοροεπιδρομής, τη δραματική μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου και τη διαιώνιση της απο-επένδυσης.

Και κυρίως εντείνει τη φτωχοποίηση και την ανέχεια των πολιτών κάνοντας επιλεκτικές πολιτικές επαιτείας και μοιράζοντας φρούδες ελπίδες. Εκεί οδηγεί και με τις πολιτικές που περιλαμβάνει το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που φέρνει στην Βουλή. Επιμένει σε θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα (ως και 5% του ΑΕΠ), που η επίτευξη τους οδηγεί σε εξόντωση των νοικοκυριών με τους φόρους και την μείωση των κοινωνικών παροχών και στην υπονόμευση κάθε επενδυτικής και αναπτυξιακής προοπτικής για την χώρα. Και μετά με εφάπαξ παροχές δίκην φιλοδωρήματος θα επιστρέψουν ένα μικρό μέρος από αυτά που αφαίρεσαν από τους πολίτες. Δέκα παίρνει, ένα δίνει”.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών και παρατήρησε: “Βία και ανομία από κάθε λογής εγκληματικά στοιχεία , απειλούν τη ζωή, την ακεραιότητα και την περιουσία των πολιτών, με την ανοχή της κυβέρνησης. Και εδώ στην Θεσσαλονίκη βρέθηκαν σε κίνδυνο ακόμα και αστυνομικοί, μετά την επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα γίνονται ορμητήρια διαφόρων ομάδων και κέντρα παρανομίας.

Λύση για την ΠΓΔΜ που θα διασφαλίζει πλήρως τα εθνικά συμφέροντα

Για την ΠΓΔΜ είπε ότι “το Κίνημα Αλλαγής εμμένει στις κατευθύνσεις της εθνικής γραμμής που εδώ και χρόνια ακολουθούμε, από το 1995 με την «Ενδιάμεση Συμφωνία» του Αντρέα Παπανδρέου, με την οποία αντιμετωπίστηκαν οι λανθασμένοι χειρισμοί της Νέας Δημοκρατίας”. Το Κίνημα Αλλαγής θέλει ” ενιαία λύση με νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού, προπαγάνδας, παραποίησης της ιστορίας μας και καταστρατήγησης των όσων συμφωνηθούν”.

Με βάση αυτά το Κίνημα Αλλαγής θα κρίνει την πρόταση όταν τη φέρει η κυβέρνηση, τόνισε και αναρωτήθηκε: Υπάρχει συμφωνία ; Ή η διαπραγμάτευση είναι στα χέρια του Ζάεφ; Για πόσο ακόμα θα διαιωνίζεται η εν κρυπτώ διπλωματία κ. Τσίπρα; Μετά τη διγλωσσία που υπάρχει στην κυβέρνηση με τον κ. Καμμένο υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις και από τον υπουργό Εξωτερικών;” Υπογράμμισε ακόμη πως η συμπεριφορά της κυβέρνησης και η στάση της Ν.Δ, που “υπαναχώρησε” από πάγιες θέσεις της δεν βοηθούν στη διαμόρφωση των αναγκαίων ευρύτερων συναινέσεων που είναι απαραίτητες για τα εθνικά θέματα.

Η επιθετική στρατηγική της Τουρκίας είναι το κύριο πρόβλημα

Επισήμανε ότι η επιθετική στρατηγική της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας είναι το κύριο πρόβλημα στο οποίο πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας και συμπλήρωσε: “Οι προκλήσεις συνεχίζονται και κλιμακώνονται. Η Τουρκία δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο. Εκατό ημέρες τώρα οι Έλληνες αξιωματικοί παραμένουν φυλακισμένοι χωρίς κατηγορία. Ο κ. Ερντογάν εκβιάζει, απειλεί, ζητά απαράδεκτες ανταλλαγές. Η Κυβέρνηση που αρχικά υποβάθμισε το γεγονός, οφείλει ΤΩΡΑ να κλιμακώσει τις ενέργειες για την διεθνή πίεση, που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση τους. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζει το θέμα αυτό ως μια εκκρεμότητα ρουτίνας, στο πλαίσιο των τουρκικών προκλήσεων.Η πατρίδα μας οφείλει να στείλει ένα σαφές μήνυμα ότι συνεχίζει – όπως πράττει διαχρονικά – να αποτελεί παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Και παράλληλα να καταστήσει σαφές ότι δεν επιτρέπει να θιγούν ούτε κατά κεραία τα εθνικά της δίκαια”.

Στην αρχή της ομιλίας της και βλέποντας τους όρθιους που υπήρχαν στην αίθουσα η κ. Γεννηματά παρατήρησε: “Οι αίθουσες δεν μας χωράνε πια, πρέπει να οργανώνουμε ανοιχτές συγκεντρώσεις.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι γραμματείς του Κινήματος Αλλαγής στην Α και Β εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαστεργίου και Γιάννης Κυανίδης.

Παραβρέθηκαν οι βουλευτές Γιώργος Αρβανιτίδης, Μιχάλης Τζελέπης, οι πρώην υπουργοί Χάρης Καστανίδης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Χρήστος Πάχτας, Πάρης Κουκουλόπουλος, Γιάννης Μαγκριώτης, Γιάννης Δριβελέγκας, η πρώην βουλευτής Χρύσα Αράπογλου, οι δήμαρχοι Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος κ.α.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης είχε συνάντηση με εργαζόμενους στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής και τους είπε ότι το Κίνημα στηρίζει τις προσπάθειες για να βρεθεί λύση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News