Γεννηματά: «Αρκετά με τα παραμύθια, ζητάω εκλογές»

24 Μαΐου, 2018 1:19 ΜΜ
More videos

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά ξεκίνησε την ομιλία της στη Βουλή αναλύοντας γιατί ζητά εκλογές.

«Ζητάω εκλογές γιατί τις επόμενες εβδομάδες θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον που ελληνικού λαού. Η συγκυβέρνηση σας δεν έχει καμία νομιμοποίηση να συμφωνήσει και μάλιστα εν κρυπτώ το μέλλον του τόπου. Κύριε Τσίπρα ήδη τα δώσατε όλα, η δημόσια περιουσία εκχωρήθηκε για 99 χρόνια μαζί και οι τράπεζες στους σημερινούς ιδιοκτήτες αντί πινακίου φακής και μάλιστα με βλάβη για το δημόσιο 25 δις ευρώ.
Ζητάω  εκλογές γιατί δεν διαλύεται μόνο το σήμερα άλλα υποθηκεύετε και το αύριο».

Στη συνέχεια η κυρία Γεννηματά εξαπέλυσε ενα  σφοδρό κατηγορώ κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα:

«Κατηγορώ την κυβέρνηση Τσίπρα γιατί έπληξαν τα λαϊκά συμφέροντα στο όνομα της δήθεν προάσπισής τους.

Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα προσωπικά για τις θλιβερές επιδόσεις του στον τομέα της ανάπτυξης. Κηρύξατε επίθεση  σε κάθε παραγωγική και κερδοφόρα δραστηριότητα. Οδηγήσατε  τους επιστήμονες στο εξωτερικό.

Κατηγορώ  την κυβέρνηση για την παράδοση των τραπεζών  στον  ξένο έλεγχο και στον  ανθελληνισμό τους.

Σας κατηγορώ γιατί φτωχοποίησατε τον ελληνικό λαό, καταστρέψατε την μεσαία τάξη και φτωχοποίησατε τους πιο αδύναμους πολίτες

Κατηγορώ την κυβέρνηση γιατί κατεδαφίσατε το κοινωνικό κράτος, μειώσατε  τις συντάξεις, καταργήσατε  το ΕΚΑΣ, μειώσατε το επίδομα θέρμανσης και διευρύνατε τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα προσωπικά για την συστηματική απαξίωση των θεσμών και την διαρκή υποχώρηση του κράτους δικαίου επί των ημερών του. Από τον ασφυκτικό έλεγχο της δικαιοσύνης μέχρι τις αθλιότητες για τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης ο κατάλογος είναι μακρύς και μαύρος.

Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα προσωπικά για την επιστροφή του πελατειακού κράτους, βολεύουν ημετέρους ,εχθρεύονται την αξιοκρατία και την αριστεία, διαλύουν την αυτοδιοίκηση.

Κατηγορώ τον κ.Τσίπρα προσωπικά γιατί δίχασε και εξακολουθεί να διχάζει τον ελληνικό λαό στερώντας του το μεγαλύτερο όπλο για το ξεπέρασμα της κρίσης που είναι η ενότητα του».

Η κ. Γεννηματά σχολίασε και την επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης στη  Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζοντας τα δάκρυα του πρωθυπουργού ως κροκοδείλια

«Τα δάκρυα σας κ. Τσίπρα για την φασιστική επίθεση στο Γιάννη Μπουτάρη είναι κροκοδείλια. Αν ήταν πραγματικά θα είχατε βρει τον τρόπο όλα αυτά τα χρόνια έστω και σήμερα να καταδικάσετε τους προπηλακισμούς  κατά του προέδρου της Δημοκρατίας το 2011 στην Θεσσαλονίκη από ομάδα αγανακτισμένων με επικεφαλής βουλευτές σας καθώς και τις  επιθέσεις τόσων και τόσων στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Που να  το πράξετε όμως αφού εσείς από το βήμα της Βουλής είχατε πει θα σας κάνουμε να μην βγαίνετε από τα σπίτια σας.  Αυτή ήταν και παραμένει η δική σας αντίληψη.»

Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε όμως επίθεση και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη διότι όπως είπε η Νέα Δημοκρατία περιμένει να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ σαν ώριμο φρούτο.

«Με προβληματίζει και η στάση της νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Μητσοτάκης ενώ εδώ και δύο χρόνια ζητά εκλογές τώρα παρακολουθεί αμήχανα την κυβέρνηση να διαπραγματεύεται την προοπτική της χώρας και δίνει ραντεβού το φθινόπωρο. Όμως η χώρα, η  οικονομία και η κοινωνία δεν μπορούν να οδηγούνται σε αυτό το δύσκολο μέλλον απροστάτευτες και ανασφαλείς . Η Νέα Δημοκρατία δε νομιμοποιείται να κλείνει τα μάτια και να αφήνει την μοίρα της χώρας στα χέρια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στην πραγματικότητα αφήνετε εν λευκώ τον κ. Τσίπρα να καθορίσει τις εξελίξεις.

Έναν πρωθυπουργό και μία κυβέρνηση που έχουν αποδείξει ότι έχουν πλήρη αδυναμία διαπραγμάτευσης.

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  και Νέα Δημοκρατία δεν έχουν κανένα σχέδιο και υιοθετούν την λογική βλέποντας και κάνοντας. Γι’ αυτό το λόγο προκάλεσα   την σημερινή συζήτηση για να βγάλουμε από τα σκοτάδια στο φως τις πραγματικές σκέψεις όλων».

Η κυρία Γεννηματά έκλεισε την ομιλία της ζητώντας εκ νέου πολλές φορές εκλογές τώρα.

Το κίνημα αλλαγής πιστεύει πως τώρα είναι η ώρα ο ελληνικός λαός να αποφασίσει με ποιες εγγυήσεις και με ποιον  στο τιμόνι μπορεί να προχωρήσει με ασφάλεια στην πραγματική και βιώσιμη έξοδο από την κρίση.

Ζητώ εκλογές τώρα λίγο πριν από την τυπική έξω από τα μνημόνια για να μην καταστεί το αδιέξοδο μη αναστρέψιμο. Για να μην ολοκληρωθεί ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών για τον τόπο.  Ζητώ  εκλογές τώρα για να αποκτήσει η χώρα ηγεσία και κυβέρνηση στο ύψος των περιστάσεων αξιόπιστη και ικανή.

Ικανή να διαπραγματευθεί από νέα θέση και σε νέα βάση την επόμενη μέρα για να κάνει η  χώρα μια νέα αρχή.

Ζητώ εκλογές τώρα για μια νέα ηγεσία και κυβέρνηση προκειμένου να ανακτήσουμε σημαντικό μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας όχι στα λόγια ,επιτέλους να γίνει πράξη να επιστρέψουμε στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων ως ισότιμοι εταίροι.

Ζητώ εκλογές τώρα για μια νέα ηγεσία και κυβέρνηση που θα εκφράζει την ισχυρή βούληση της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας και την μέγιστη δυνατή κοινοβουλευτική στήριξη, . Που να αποκτήσει συνθήκες εθνικής συνεννόησης και συναίνεσης απέναντι στις διχαστικές  και αδιέξοδες πρακτικές τραυματικά βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Πάνω σε συμφωνημένο και κοστολογημένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση

Σενάρια κομματικής σωτηρίας δίνουν αναγκαστικά την θέση τους στις επιταγές εθνικής σωτηρίας και βρισκόμαστε σε μια τέτοια στιγμή, πρέπει να προτάξουμε το εθνικό συμφέρον η παράταξη μας ήταν πάντα μία παράταξη πατριωτική.

Η Πολιτική ανατροπή γίνεται αναπόφευκτη και όρους της ιστορίας αλλάζει κατεύθυνση.

Είμαστε εδώ παρόντες και μάχιμοι  για ότι υπαγορεύει το συμφέρον του λαού και του τόπου. Να βάλουμε ξανά την δική μας σφραγίδα της πολιτικής σταθερότητας και της προοδευτικής διακυβέρνησης για μια καλύτερη επόμενη μέρα για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Η απάντηση Τσίπρα από το βήμα της βουλής

«Άκουσα την κ. Γεννηματά με άκρως επιθετικό τρόπο, ώρες-ώρες αλαζονικό και καμιά φορά υπερφίαλο, λες και ο κόσμος ξέχασε ότι το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε τα τελευταία χρόνια, μαζί με τον κ. Σαμαρά, μάλιστα, να ζητά με στόμφο εκλογές τώρα».
Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή, σχολιάζοντας πως δεν έχει καταλάβει αν είναι η ίδια ή κάποιος άλλος που έστειλε μία επιστολή πριν από λίγες ημέρες σε όλους τους αρχηγούς, όπου επεσήμαινε πόσο κρίσιμης εθνικής σημασίας ζήτημα είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος, πριν κλείσει η παρούσα κοινοβουλευτική θητεία.
«Εκλογές τώρα», δηλαδή λίγο πριν κλείσει η αξιολόγηση και βγει η χώρα από το μνημόνιο, τόνισε, «σημαίνει να μη βγούμε από το μνημόνιο».
«Την άποψη σας αυτή κ. Γεννηματά δε τη συμμερίζονται όλοι οι σύμμαχοι σας στο ΚΙΝΑΛ. Κακώς σας παρασέρνουν όσοι βλέπουν την αναβίωση αυτής της ολεθριας και για τη χώρα και για το ΚΙΝΑΛ συμμαχίας με το Σαμαρά ως προσωπική τους σανίδα σωτηρίας.
Δεν ακούτε τους σοσιαλδημοκράτες στην Ευρώπη που καλουν όλα τα προοδευτικά κομματα στην Ελλάδα να ενώσουν δυνάμεις για ένα προοδευτικό δρόμο στη χώρα;»

[iefimerida]

Ακολουθήστε μας στο facebook: