Γενναία κοπέλα υιοθετεί εγκαταλελειμμένο βρέφος στο χείλος του θανάτου.

3 Απριλίου, 2016 5:45 ΜΜ
More videos

Όταν αποφοιτούσε από το σχολείο, η Σάρα αισθάνθηκε την ανάγκη να βοηθήσει τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Αϊτή. Το 2013 μετακόμισε από την Αμερική στην Αϊτή, όπου εργάστηκε ως θεραπεύτρια αναψυχής σε ένα παιδιατρικό ιατρικό κέντρο. Η Σάρα συνεργάστηκε με πολλές οικογένειες και τα παιδιά τους, μεταξύ των οποίων γνώρισε ένα πολύ ιδιαίτερο παιδί που ονομάζεται Νίκα.

Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2014, όταν μια νεαρή γυναίκα πήγε στο ιατρικό κέντρο που εργαζόταν η Σάρα, κρατώντας ένα 3 μηνών κοριτσάκι, την Νίκα. Η Νίκα υπέφερε από μια πολύ σοβαρή εγκεφαλική ασθένεια που προκαλεί συσσώρευση του εγκεφαλονωτιαίου υγρού στον εγκέφαλο. Το κεφάλι της είχε πρηστεί και μεγαλώσει πολύ και έχρηζε άμεσης ιατρικής φροντίδας. Ωστόσο, η βιολογική της μητέρα φαινόταν να νοιάζεται περισσότερο για το στίγμα που συνδέεται με τα παιδιά με ειδικές ανάγκες παρά για την φροντίδα που χρειαζόταν η Νίκα για να γίνει καλύτερα. Στις σπάνιες περιπτώσεις που η μητέρα της Νίκα την έβγαζε έξω, της κάλυπτε το κεφάλι με μια κουβέρτα για να μην κρύψει από τον κόσμο.

Δυστυχώς, αυτό δεν είναι ασυνήθιστο στην Αϊτή. Πολλοί συνδέουν τις ειδικές ανάγκες με κάποιου είδους κατάρα και ότι όποιος ακουμπήσει το άτομο με τις ειδικές ανάγκες θα μολυνθεί. Η Σάρα έμαθε, ότι η βιολογική μητέρα της Νίκα είχε προσπαθήσει να σταματήσει την εγκυμοσύνη της, πίνοντας δηλητήριο. Ακόμα, προσπάθησε να πουλήσει την Νίκα στην κυβέρνηση για “ερευνητικούς σκοπούς.”

Η Σάρα συνέχισε να συνεργάζεται με την Νίκα και την μητέρα της, αλλά όσο περνούσε ο καιρός δεν μπορούσε να μην προσέξει, ότι η Νίκα έχανε συνέχεια βάρος και είχε φτάσει σε πολύ επικίνδυνο σημείο. Τότε, συνειδητοποίησε, ότι η Νίκα δεν ήταν αδυνατισμένη λόγω της διάγνωσής της, αλλά λόγω παραμέλησης.

Μια μέρα η Σάρα αισθάνθηκε μια ξαφνική επιθυμία να επισκεφθεί την Νίκα στο σπίτι της. Εκεί, έκανε μια συγκλονιστική ανακάλυψη που άλλαξε τη ζωή της για πάντα.

Δείτε παρακάτω την απίστευτη ιστορία:

1

Αυτή είναι η 28χρονη Sarah Conque, μια πιστοποιημένη θεραπεύτρια αναψυχής. Όταν αποφοιτούσε από το σχολείο, ανακάλυψε το πάθος της για να βοηθήσει τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Αϊτή. Το 2013, η Σάρα μετακόμισε από τη Λουιζιάνα στην Αϊτή, όπου άρχισε να εργάζεται ως ιεραπόστολος στο Παιδικό Ιατρικό Κέντρο Danita.

Τον Ιανουάριο του 2014, μια νεαρή γυναίκα μπήκε στο ιατρικό κέντρο, κρατώντας ένα 3 μηνών κοριτσάκι, την Νίκα, η οποία έπασχε από μια πολύ σοβαρή εγκεφαλική ασθένεια που προκαλεί συσσώρευση του εγκεφαλονωτιαίου υγρού στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να πρήζεται το κεφάλι. Η Νίκα ήταν τρομερά υποσιτισμένη και χρειαζόταν άμεση ιατρική φροντίδα, αλλά δυστυχώς η μητέρα της την αντιμετώπιζε περισσότερο ως ένα “ντροπιαστικό μυστικό” παρά ως ένα παιδί με ειδικές ανάγκες. Κάθε φορά που την έβγαζε έξω, κάλυπτε τον κεφάλι της με μια κουβέρτα για να μην φαίνεται.

2

Η Νίκα δεν ήταν υποσιτισμένη λόγω της διάγνωσής της, αλλά λόγω σοβαρής παραμέλησης. Τον Αύγουστο του 2014 το ένστικτό της Σάρας την οδήγησε να επισκεφθεί την βιολογική μητέρα της Νίκα και να ελέγξει την κατάσταση. Η Σάρα τρομοκρατήθηκε, όταν βρήκε το μωρό εντελώς μόνη της στο σπίτι, ξαπλωμένη μέσα σε ένα σακί με ρύζι, που ήταν περιτριγυρισμένο από σκουπίδια. Ήταν 11 μηνών και ζύγιζε 6 κιλά, τα περισσότερα από τα οποία ήταν υγρά.

Στην Αϊτή τα παιδιά με ειδικές ανάγκες θεωρούνται στιγματισμένα. Η βιολογική μητέρα της Νίκα έκανε ό,τι μπορούσε για να μην γελοιοποιηθεί. Στο παρελθόν ήταν ιερόδουλη και είχε προσπαθήσει να τερματίσει την εγκυμοσύνη, πίνοντας δηλητήριο.

Η Σάρα έπεισε την βιολογική μητέρα της Νίκα να αφήσει την κόρη της στο ορφανοτροφείο για να λάβει την φροντίδα που τόσο χρειαζόταν.

3

“Την πρώτη βδομάδα που η Νίκα ήταν υπό την προστασία μου κατάλαβα ακριβώς πόσο παραμελημένη και υποσιτισμένη ήταν”, έγραψε η Σάρα στην ιστοσελίδα της “Little Warrior Nika.” Τα εσωτερικά της όργανα άρχισαν να καταρρέουν. Το 99% των μωρών που πάσχουν από την ασθένεια που πάσχει η Νίκα πεθαίνουν πριν γίνουν ενός έτους. Ως εκ θαύματος, η Νίκα είχε ξεπεράσει αυτές τις πιθανότητες ακόμα και μέσα σε αυτές τις άθλιες συνθήκες.

Παρόλα αυτά, οι γιατροί είπαν, ότι η Νίκα πέθαινε και η Σάρα προσευχόταν για ένα θαύμα.

4

“Ως εκ θαύματος συνέχισε να επιβιώνει”, έγραψε η Σάρα.

Τον Φεβρουάριο του 2015, μετά από 6 μήνες 24ωρης παρακολούθησης, η Σάρα έγινε η νόμιμη κηδεμόνας της Νίκα. Αφιέρωσε τον εαυτό της στην φροντίδα της μικρής για πάντα.

5

Ο σύντροφος της Σάρα, Στέφεν, την υποστηρίζει στον αγώνα της να παρέχει στην Νίκα ένα καλό σπίτι.

“Αυτή η φωτογραφία απαθανατίζει με ακρίβεια το πόσο στοργικός και γλυκός είναι ο Στέφεν με την Νίκα. Δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς την υποστήριξή του”, έγραψε η Σάρα.

6

Η Νίκα τώρα έχει μια οικογένεια που την αγαπάει και την φροντίζει και γιορτάζουν όλοι μαζί τις γιορτές.

7

 

Δείτε την απόλυτη μεταμόρφωσή της!

Η Νίκα υποβλήθηκε σε δεύτερη νευροχειρουργική επέμβαση και η ποιότητα της ζωής της βελτιώθηκε δραστικά. Η περίμετρος του κεφαλιού της μειώθηκε κατά 5 εκατοστά και έχασε 2,5 κιλά σε υγρά.

8

“Συγκρατήστε τα δάκρυά σας…Η Νίκα ξεκίνησε τα φυσιοθεραπεία σήμερα”, έγραψε η Σάρα στην ιστοσελίδα της. “Είχε λίγες πιθανότητες να επιβιώσει από την παραμέληση, αλλά σήμερα στέκεται όρθια. Δεν είχε πολλές πιθανότητες να επιβιώσει από την ασθένειά της, αλλά σήμερα είχε το κεφάλι της ψηλά. Δεν είχε πιθανότητες να ζήσει με το μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου της να λείπει, αλλά τα κατάφερε!”

9

Σήμερα η Νίκα είναι δυο χρονών και συνεχίζει να αψηφά όλες τις πιθανότητες και να κάνει μεγάλη πρόοδο. Ζει με την Σάρα στη νότια Λουιζιάνα.

Πολλοί άνθρωποι συγκινήθηκαν από την ιστορία της Νίκα και προσεύχονται να συνεχίσει την αγώνα για την ζωή της.

 

 

Ακολουθήστε μας στο facebook: