Γενναίο πίτμπουλ θυσίασε τη ζωή του για να σώζει οικογένεια από δηλητηριώδες φίδι

7 Ιανουαρίου, 20232:25 ΠΜ
More videos

Όταν μιλάμε για ένα πίτμπουλ, οι λέξεις επιθετικότητα και αγριότητα συνήθως έρχονται στο μυαλό για τους περισσότερους ανθρώπους.

Είναι η κακή φήμη που αυτά τα ζώα έχουν κερδίσει άδικα. Αλλά στην πραγματικότητα είναι κατοικίδια όπως όλα τα άλλα ικανά να δώσουν τη ζωή τους για τον άνθρωπο τους, όπως έκανε ο Δίας, στη Φλόριντα, ενώ παράλληλα θυμίζουμε εκείνον που οδηγούσε αμέριμνος στην φύση, όταν ξαφνικά είδε κάτι τρομακτικό στο παμπρίζ του αυτοκινήτου.

Ο Δίας αγαπήθηκε από όλους

Η κοινωνία γενικά και ορισμένα μέσα ενημέρωσης έχουν συμβάλει στη διαστρέβλωση της εικόνας αυτής της αξιοπρεπούς φυλής ζώων. Όμως, ξέρετε ότι είναι αποδεδειγμένο ότι η επιθετικότητα και η αγριότητα αυτών των ζώων σχετίζεται άμεσα με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται στο σπίτι;

Εάν υφίστανται συνεχώς κακομεταχείριση και εντελώς ανεύθυνη ανατροφή, η συμπεριφορά τους θα αντικατοπτρίζει αυτό που λαμβάνουν. Οι άνθρωποι πρέπει να τους εκπαιδεύουν και να τους εκπαιδεύουν με αγάπη , παρόμοια με τον τρόπο ανατροφής ενός παιδιού.

Ο Δίας ήταν μόλις 8 μηνών και ήταν μέλος της οικογένειας Richardson. Ήταν ένα πολύ επιθυμητό κατοικίδιο και ήρθε στο σπίτι της οικογένειας για να το γεμίσει με χαρά και αγάπη. Οι κηδεμόνες του ήταν ευχαριστημένοι μαζί του, είχε δύο αδερφάκια και λατρεύονταν ο ένας τον άλλον.

Προστάτευε όλα τα ανυπεράσπιστα όντα

Στο σπίτι τους στην κομητεία Sumter, ζούσαν ευτυχισμένοι ως μια μεγάλη οικογένεια. Το σκυλάκι ήταν πάντα κοντά στα αδέρφια του, έχοντας επίγνωση κάθε κινδύνου για την προστασία τους.

Αλλά μια μέρα, τα παιδιά ήταν έξω από το σπίτι καθαρίζοντας το πιάτο για να βάλουν νερό στο κατοικίδιό τους χωρίς να φαντάζονται τον κίνδυνο που τα περίμενε. Πολύ κοντά τους ήταν ένα απειλητικό φίδι . Ήταν ένα κοράλλι, ένα από τα πιο δηλητηριώδη ερπετά.

Ευτυχώς, ο πιστός Δίας είδε το φίδι να έρχεται, το κοίταξε επίμονα και όρμησε αμέσως πάνω του για να το αποτρέψει από το να επιτεθεί στα αδέρφια του . Το ερπετό τον δάγκωσε τέσσερις φορές.

«Ξαφνικά ο σκύλος άρχισε να επιτίθεται στο φίδι που ήταν κοντά στα παιδιά μου και το δάγκωσε τέσσερις φορές», εξήγησε ο Γκάρι.

Οι Richardsons βγήκαν στο αίθριο όταν άκουσαν τα κλάματα του μικρού ζώου. Μεταφέρθηκε γρήγορα στον κτηνίατρο με την ελπίδα ότι θα του έβαζαν αντιδηλωτικό και θα τον σώσουν. Όμως παρ’ όλη την προσπάθεια, τίποτα δεν επιτεύχθηκε και ο Δίας πέθανε την επόμενη μέρα .

Η οικογένεια σοκαρίστηκε. Ένα τόσο τρυφερό και υπάκουο σκυλάκι πέθανε προστατεύοντας τα αδέρφια του . Αυτός είναι ο λόγος που οι Richardsons δεν κουράζονται ποτέ να εκθειάζουν την αρχοντιά του κατοικίδιου τους.

«Ήταν ένα εξαιρετικό μέλος της οικογένειας», είπε η Τζορτζίνα Ρίτσαρντσον.

Όλη η οικογένεια θρηνεί τη μεγάλη απώλεια

Ο Gary, ο σύζυγος, λυπάται βαθιά για την απώλεια του ζώου , με το οποίο μοιράστηκε τόσες πολλές στιγμές χαράς.

«Τα Πιτ μπουλ είναι το πιο πιστό σκυλί που ξέρω και είχα πολλά ζώα στη ζωή μου. Εάν βρείτε ένα πίτμπουλ που είναι επιθετικό, το πιθανότερο είναι ότι δεν του φέρθηκαν σωστά. Αν τους φερθείς σωστά, θα έδιναν τη ζωή τους για σένα και του χρωστάω τις ζωές των παιδιών μου», πρόσθεσε ο Γκάρι.

Ήταν πάντα ένας καταπληκτικός σκύλος

Ο Δίας είναι ένα παράδειγμα του τι μπορεί να κάνει ένας σκύλος για τους ανθρώπους του όταν έχει λάβει αγάπη και στοργή. Ας βάλουμε τέλος στις προκαταλήψεις για κάποιες ράτσες σκύλων. Αναπαύσου εν ειρήνη, όμορφε και πιστέ Δία!

 

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News