Γεμάτες οι ΜΕΘ του Ευαγγελισμού- Πρώτη φορά νοσούν τόσοι γιατροί

3 Ιανουαρίου, 2022 11:51 ΠΜ
More videos

«Καμπανάκι» για την πορεία της πανδημίας και τη μετάλλαξη Όμικρον έκρουσε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Γιώργος Μπουλμπασάκος

Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Γιώργος Μπουλμπασάκος, μίλησε στο Newsbomb.gr, όπου σχολίασε τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση ενόψει των εορτών αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα μέτρα ελήφθησαν με καθυστέρηση ενώ η μετάλλαξη Όμικρον ήρθε σε μια χρονική περίοδο που το σύστημα Υγείας δεν είχε αποσυμφορηθεί από το την Δέλτα.

«Ο όγκος των περιστατικών από την τεράστια διασπορά της Όμικρον θα δημιουργήσει σίγουρα πρόβλημα και ήδη δημιουργεί. Η Όμικρον ξεκίνησε όταν ακόμα στα νοσοκομεία είχαμε πάρα πολλά περιστατικά Δέλτα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι νέοι ασθενείς».

Και πρόσθεσε: «στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός οι ΜΕΘ είναι γεμάτες και στις απλές κλίνες πιεζόμαστε πολύ. Η γιγάντωση του νέου κύματος της πανδημίας θα αρχίσει να φαίνεται και στο ΕΣΥ σε 10 ημέρες περίπου. Ο όγκος αυτός των χιλιάδων κρουσμάτων καθημερινά θα δημιούργησει μεγάλη πίεση».

Επιπλέον ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» αναφέρθηκε και σε μια ακόμα παράμετρο που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην διαχείριση της κατάστασης. «Σε αυτό το 5ο κύμα υπάρχει και κάτι ακόμα που μας προβληματίζει. Πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας νοσούν τόσοι γιατροί και προσωπικό στα νοσοκομεία. Για τον λόγο αυτό αναγκαστήκαμε να λάβουμε μέτρα ως νοσοκομείο όπως το να μην μπαίνουν στο νοσοκομείο ιατρικοί επισκέπτες ή συγγενείς ασθενών», ανέφερε ο κ. Μπουλμπασάκος.