Γελένα Τζόκοβιτς: Η όμορφη σύζυγος του Νόβακ Τζόκοβιτς – Επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος, μιλάει 17 γλώσσες

8 Ιανουαρίου, 2022 10:39 ΜΜ
More videos

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο no1 τενίστας του κόσμου βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Ο ίδιος ταξίδεψε στην Αυστραλία έχοντας εξασφαλίσει ιατρική εξαίρεση για να βρεθεί στο Australian Open, όντας ανεμβολίαστος, ωστόσο οι αρχές της χώρας είναι πολύ αυστηρές με το ζήτημα. Μάλιστα απέρριψαν την αίτηση χορήγησης άδειας εισόδου, τη visa του και του έχουν ζητήσει να αναχωρήσει από τη Μελβούρνη το συντομότερο δυνατό.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι φανατικός αντιεμβολιαστής. Σύμμαχός του σε αυτή την πεποίθηση, φυσικά και η σύζυγός του, Γελένα Τζόκοβιτς.

Είναι εκείνη που δέχτηκε προειδοποίηση από το facebook για τα συνεχή βίντεο με διάφορες εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας, όπως για παράδειγμα το βίντεο που έλεγε ότι ο κορονοϊός έχει άμεση σχέση με το 5G. Παρόλα αυτά, η Γέλενα Τζόκοβιτς εξακολουθεί να το προωθεί.

Ποια είναι η σύζυγος του Νόβακ Τζόκοβιτς, Γελένα Τζόκοβιτς

Γεννήθηκε το 1987 στη Σερβία και σπούδασε μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο Μποκόνι στο Μιλάνο και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο του Μονακό. Μιλάει 17 γλώσσες, όπως αναφέρουν τα ξένα media.

«Από μικρή σκέφτηκα να πάω πανεπιστήμιο στο εξωτερικό. Αυτό με οδήγησε να είμαι η καλύτερη μαθήτρια στο δημοτικό και στο γυμνάσιο, για να κερδίσω υποτροφίες. Οι γονείς μου δεν ήταν σε θέση να χρηματοδοτήσουν την εκπαίδευσή μου σε ξένη χώρα», έχει πει η ίδια σε συνέντευξή της.

Τα τελευταία χρόνια είναι διευθύντρια του Ιδρύματος Novak Djokovic, μια φιλανθρωπική οργάνωση για παιδιά που έχουν ανάγκη. Έχει τιμηθεί για το φιλανθρωπικό της έργο και για τη συμβολή της στην κοινωνία. Ακόμα είναι ιδρύτρια μιας εταιρείας ψηφιακού μάρκετινγκ, της «Jelena Ristic Consulting», ενώ είχε επίσης μια σύντομη καριέρα ως μοντέλο.

Από το 2015 το περιοδικό για μαθητές Original στην πατρίδα της τη Σερβία. Το περιοδικό δίνει το βήμα σε γνωστές προσωπικότητες, όπως η Άννα Γουίντορ, για να εκφραστούν σε διάφορα θέματα. Ο στόχος, όπως εξηγεί η ίδια, είναι «να κινητοποιήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, τις τέχνες, τον αθλητισμό και την επιστήμη».

 

Η γνωριμία στο γυμνάσιο, ο γάμος, τα παιδιά και οι στιγμές οικογενειακής ευτυχίας.

Με τον Νόβακ Τζόκοβιτς γνωρίστηκαν στο Γυμνάσιο.  «Το να τα φτιάξουμε ήταν σαν την επιστημονική φαντασία. Ήμουν φοιτήτρια και εκείνος ήταν πολύ νέος τενίστας που δεν είχε χρήματα για ταξίδια. Τα αεροπλάνα ήταν, εκείνη την εποχή, κάτι εντελώς μακριά από μας. Κάναμε πολλά σχέδια για το πώς θα συναντηθούμε τότε», έχει περιγράψει σε συνέντευξή της η Γελένα.

Ο Νόβακ και η Γελένα παντρεύτηκαν το 2014 και το ίδιος έτος ήρθε στον κόσμο ο γιος τους, Στέφαν. Τρία χρόνια αργότερα, γεννήθηκε και η κόρη τους, Σάρα.

Η Γελένα Τζόκοβιτς ακολουθεί τον σύζυγό της σε κάθε αγώνα του, δίνοντάς του δύναμη και κουράγιο.

Αναμφίβολα, θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον η αντίδρασή της στην περιπέτεια που περνά ο ανεμβολίαστος σύζυγός της…

Πηγή: instagram, splash/ideal images, tlife