Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
διάφοραΓαύδος: Συγκινούν οι δυο μικροί μαθητές που παρέλασαν περήφανα στο νησί

Γαύδος: Συγκινούν οι δυο μικροί μαθητές που παρέλασαν περήφανα στο νησί

Με μια ιδιαίτερη αναφορά στο ποίημα του Νικηφόρου Βρεττάκου “Ειρήνη είναι όταν”, ο ακριτικός Δήμος Γαύδου εορτάζει την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, του «ΟΧΙ» των Ελεύθερων Ελλήνων απέναντι στους επίδοξους κατακτητές τους.

Η γιορτή του «ΟΧΙ» με τον πανανθρώπινο χαρακτήρα της, αποτελεί ορόσημο για τη γενιά μας αλλά και για τις γενιές που θα ακολουθήσουν. Είναι εκείνο το βήμα εξύψωσης των ιδανικών του Ανθρώπου, η θυσία των υπερασπιστών της πατρίδας μας που δεν σταμάτησαν ποτέ να ρίχνονται στη μάχη ακόμα και όταν ήξεραν πως το δικό τους αίμα θα χυθεί!

Όλους αυτούς τους ήρωες τιμάμε με τη στάση μας απέναντι στις προκλήσεις του σήμερα και είμαστε αισιόδοξοι ότι η Ελπίδα και το ΦΩΣ της Ειρήνης θα υπερνικήσει το σκοτάδι του πολέμου!

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Γαύδο

Μετά τη δοξολογία στην Αγία Τριάδα στο Καστρί Γαύδου, με περηφάνια και ιδιαίτερη συγκίνηση όλο το νησί χειροκρότησε τους δύο μαθητές του νηπιαγωγείου που κράτησαν την ελληνική σημαία και παρήλασαν τιμώντας το ελληνικό έπος του ’40!

Παράλληλα, κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των ηρώων πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο του στρατού ξηράς και από τον δημοτικό σύμβουλο Γαύδου κ. Γιώργο Παπαδάκη.

Λόγο εκφώνησε η νηπιαγωγός του νησιού κα Μαρία Τσαβιταρόγλου.

Από την άκρη της Ελλάδας και της Ευρώπης, από την Γαύδο μας, ευχόμαστε
σε όλο τον κόσμο Χρόνια Πολλά!!!

“…Και Ειρήνη
είναι κάτι βαθύτερο απ’ αυτό που εννοούμε
όταν δεν γίνεται κάποτε πόλεμος.
~
Ειρήνη είναι όταν τ’ ανθρώπου η ψυχή
γίνεται έξω στο σύμπαν ήλιος· κι ο ήλιος
ψυχή μες στον άνθρωπο”.

gavdos5 1 gavdos4 gavdos1 gavdos2 gavdos6 gavdos3

Τα πιο σημαντικά