Γαρύφαλλε: Το τραγούδι που ταυτίστηκε με τον Βλάσση Μπονάτσο

14 Οκτωβρίου, 2018 4:54 ΜΜ
More videos

Στις 14 Οκτωβρίου 2004 φεύγει από την ζωή ο τραγουδιστής, ηθοποιός και τηλεπαρουσιαστής Βλάσσης Μπονάτσος.

Γόνος καλής οικογένειας, ο πατέρας του ήταν δικαστικός και η μητέρα του καθηγήτρια πιάνου, γεννήθηκε το 1950 και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στο Ξυλόκαστρο. 

Στα μέσα της δεκαετίας του ’60 δημιούργησε το πρώτο του συγκρότημα, τους “loubok”, ενώ στη συνέχεια υπήρξε μέλος των “Πελόμα Μποκιού από το 1969-1972.

peloma

Η σχέση του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στις αρχές της δεκαετίας του ’80, από τον Απρίλιο του 1982 ως τον Δεκέμβριο του 1987 τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό. Γνωρίστηκαν στην παράσταση “Εβίτα” όπου ο Βλάσσης έπαιζε τον ρόλο του Τσε. Η σχέση τους ανανέωσε την Αλίκη η οποία δήλωσε αναφορικά με τα 16 χρόνια που τους χώριζαν, πως «Στον έρωτα δεν υπάρχουν ηλικίες. Και εγώ δεν έχω ηλικία γιατί είμαι πάντα ερωτευμένη».

bonatsos_alik

bonatsos_alik2

Στην συνέχεια η καριέρα του πήρε τον δρόμο της τηλεόρασης, αρχικά με την αγαπημένη σειρά του κοινού “Οι Απαράδεκτοι” και στην συνέχεια με τα τηλεοπτικά σόου που παρουσίαζε, με τον κόσμο να τον αγαπά  για την αμεσότητα του χιούμορ του και το ιδιαίτερο λεξιλόγιο του.

bonatsos_vlasis

Το αγαπημένο τραγούδι του κόσμου ήταν το «Γαρύφαλλε γαρύφαλλε», που γράφτηκε από τον Μπάμπη Κιουρτσόγλου μέσα σε μια μέρα. Με το πέρασμα του χρόνου, ο Μπονάτσος ταύτισε το όνομά του με το συγκεκριμένο κομμάτι.

Ο Βλάσσης Μπονάτσος πέθανε ξαφνικά τον Οκτώβριο του 2004, σε ηλικία 55 ετών, από «αποφρακτική οιδηματώδη λαρυγγίτιδα».