Γάλλος εξελέγη ο καλύτερος ζαχαροπλάστης στον κόσμο με τις πάστες – γλυπτά του

21 Οκτωβρίου, 2017 6:30 ΜΜ
More videos

Στο εξής, ο Σεντρίκ Γκρολέ είναι ο καλύτερος ζαχαροπλάστης του κόσμου σε εστιατόριο και η εκλογή του έγινε στις 17 Οκτωβρίου 2017, στο γκαλά Les Grandes Tables du monde, στη Νέα Υόρκη.

Οι κριτικοί έμειναν ενθουσιασμένοι με «το στιλιστικό θάρρος και την τεχνική» του νεαρού γάλλου ζαχαροπλάστη, ο οποίος φτιάχνει γλυκά στο διάσημο εστιατόριο Meurice που έχει δύο αστέρια, στο Παρίσι.

Ο Γκρολέ είναι σταρ στη Γαλλία: πάνω από 560 000 άτομα τον ακολουθούν στο Instagram, πάνω από 130 000 στο Facebook και εμφανίζεται συχνά στην γαλλική τηλεόραση.

Εγινε διάσημος γιατί τα γλυκά του είναι μικρά σαν μπουκιές, τα χρώματα που χρησιμοποιεί είναι βγαλμένα από πίνακες της Αναγέννησης και γιατί το γλυκό-φάρος είναι ο Κύβος του Ρούμπικ.

Αυτό το κυβιστικό γλυκό δημιουργήθηκε το 2013, για πρώτη φορά, από τον Γάλλο ζαχαροπλάστη, ο οποίος δημιουργεί στις κουζίνες του πολυτελούς εστιατορίου Meurice. Τυχερό εστιατόριο: έχει σεφ τον υπερ-διάσημο Alain Ducasse και ζαχαροπλάστη τον Σεντρίκ Γκρολέ.

Ο νεαρός ζαχαροπλάστης με τον Κύβο του Ρούμπικ, τον οποίο ανεβάζει συνεχώς στο Instagram, σε πολλά χρώματα και γεύσεις, τον έκαναν πιο διάσημο ακόμη και από τον Alain Ducasse, τον σεφ σήμα κατατεθέν της Γαλλίας. Ο Γκρολέ ψηφίστηκε ο καλύτερος ζαχαροπλάστης στον κόσμο και το όνομά του βρίσκεται πλέον σε όλα τα χείλη. Τον καλούν να διδάξει σε masterclass στα τέσσερα σημεία του κόσμου, όχι μόνο για να δείξει τα μυστικά των συνταγών του, αλλά για να αποκαλύψει την αίσθηση της τέχνης που κρύβει στην κουζίνα του.

 

[iefimerida.gr]