Η Γαλλία βάζει «φρένο» στα όνειρα των Σκοπιανών και λέει «όχι» στην είσοδο της ΠΓΔΜ στην ΕΕ

21 Ιουνίου, 20186:32 ΜΜ

Γαλλικό Non στα Σκόπια. Μετα την Βιέννη, υπάρχουν έντονοι προβληματισμοί και στο Παρίσι. Η Αυστρία απειλεί να σαμποτάρει τη συμφωνία για το ονοματολογικό, ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια, αν η ΕΕ δεν τερματίσει τις ενταξιακές συζητήσεις με την Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες της Telegraph.

Η βρετανική εφημερίδα ερμηνεύει την κίνηση αυτή ως ένα ακόμη σημάδι της βαθιάς διάστασης απόψεων στην Ενωση, που είναι ήδη διχασμένη εξαιτίας του μεταναστευτικού.

Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, η Γαλλία εξακολουθεί να τάσσεται σθεναρά κατά του πακέτου διεύρυνσης που θα κληθεί να επικυρώσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, παρά τις προσπάθειες της Κομισιόν να αποσυνδέσει τις υποψηφιότητες Αλβανίας και ΠΓΔΜ.

Η Γαλλία δεν είναι η μόνη χώρα με αντιρρήσεις (υπάρχουν επίσης η Ολλανδία, η Δανία, κ.ά.), ωστόσο είναι σαφές ότι πιθανή μετακίνηση του Παρισιού θα είναι κρίσιμη. Σημαντικές προσπάθειες να γεφυρωθούν οι διαφορές ανάμεσα στα κράτη-μέλη γίνονται όχι μόνο από την Κομισιόν, αλλά και από τη Γερμανία. 

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα θα κληθεί να διαχειριστεί πριν από τη Σύνοδο της 28ης Ιουνίου το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., το οποίο θα συνεδριάσει στις Βρυξέλλες, λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 25 και 26 του μήνα.

Οπως φαίνεται οι Γάλλοι κάτι φοβούνται ή δεν θέλουν χώρες δορυφόρους στην ΕΕ. Γιατί ξεκάθαρα τα Σκόπια είναι δορυφόρος του Βερολίνου.

Η κατάσταση είναι τεταμένη στα Σκόπια, ενώ ο Ζάεφ την ίδια στιγμή βιάζεται και πανηγυρίζει, ας περιμένει. «Το NATO αποφάσισε ομόφωνα να βάλει στην ατζέντα πρόσκληση στην ΠΓΔΜ«, γράφει στο Twitter ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές.

Στην ατζέντα της συνόδου του NATO, στις 11 και 12 Ιουλίου, περιλήφθηκε το ενδεχόμενο πρόσκλησης της ΠΓΔΜ στην διατλαντική Συμμαχία. Αυτό ανακοίνωσε ο σκοπιανός πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ.

Σε αναρτήσεις του στο Twitter, o πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, υποστήριξε πως η σχετική απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τα μέλη του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου. Το οποίο είναι το κύριο όργανο λήψης πολιτικών αποφάσεων στη Συμμαχία.

«Πρόκειται για ιστορικό βήμα», ανέφερε ο κ. Ζάεφ.

Η Γαλλία λοιπόν στέλνει διττό μήνυμα τόσο στη Γερμανία, όσο και στο ΝΑΤΟ. Οπως φαίνεται κάποιοι βιάστηκαν στην Ελλάδα. 

ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ

Οταν πριν ένα χρόνο περίπου «έσκασε» το σχέδιο σύνδεσης Αξιού-Μοράβα-Δούναβη δημιουργώντας τη Νέα Πλωτή Οδό που θα ενοποιήσει τον Δούναβη με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέσω της Σερβίας (Μοράβας, γι αυτό πιέζουν το Βελιγράδι για είσοδο σε ΕΕ-ΝΑΤΟ) της ΠΓΔΜ (Αξιός) και της Ελλάδας (Αξιός) όλοι οι ενδιαφερόμενοι «παίκτες» είχαν κατανοήσει ότι βρίσκονταν σε εξέλιξη υπόγειες διεργασίες επίλυσης του Σκοπιανού εις βάρος φυσικά της Ελλάδας. Ηταν ένα σχέδιο που το είχε απορρίψει ο Μεταξάς προβλέποντας τι θα συνέβαινε. Το σχέδιο από αρχαιοτάτων χρονών ήταν απλό:

Το Βερολίνο έπρεπε πάση θυσία να αποκτήσει πρόσβαση στο Αιγαίο και αυτό θα συνέβαινε μόνο με ακρωτηριασμό της χώρας μας με δημιουργία ανεξάρτητης περιφέρειας Μακεδονίας εντός ΕΕ. Δημιούργησαν τα Σκόπια, γαλούχησαν γενιές σκοπιανών με ψευδαισθήσεις και αλυτρωτισμούς «για να λυθεί» κάποια στιγμή εις βάρος μας το θέμα και να τεθούν τα θεμέλια διαμελισμού της χώρας.

Ο Δούναβης είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Ευρώπης (μετά τον Βόλγα). Πηγάζει από τον Μέλανα Δρυμό στη Γερμανία, ακολουθεί πορεία κυρίως ανατολική για 2850 χλμ., διασχίζει αρκετές πρωτεύουσες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης και καταλήγει στη Μαύρη Θάλασσα μέσα από τη Ρουμανία. Δηλαδή, είναι μία ποτάμια οδός τεράστιας οικονομικής και εμπορικής σημασίας.

Η Γερμανία ήταν η πρώτη χώρα που ουσιαστικά «καίγεται» για «επίλυση» του Σκοπιανού .

Τα ερείσματα των Σκοπίων ανήκουν σε κύκλους γερμανικής προελεύσεως για λόγους οι οποίοι έγιναν σαφείς από εδαφικής απόψεως ήδη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αμέσως μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας στη Γερμανία ιδρύθηκαν ισχυρώς χρηματοδοτούμενα «ερευνητικά κέντρα» τα οποία εστόχευαν τον –ναζιστικής εμπνεύσεως– πολυτεμαχισμό και την διάλυση της Βαλκανικής στη «βιολογική βάση» του (φανταστικού) DNA των εθνοτήτων, τις οποίες φρόντιζαν να ανακαλύψουν σαν καταπιεζόμενες.

Μα πως θα μεταφερθούν τα κυπριακά και ελληνικά κοιτάσματα που θα βγουν προς εξόρυξη προς την Κεντρική Ευρώπη; Πως θα γίνει η αποδέσμευση από τους Ρώσους;

Mε τάνκερ μεταφοράς LNG και σύνδεσης Αξιού Δούναβη.

Έχει ιδιαίτερη αξία να τονισθεί εδώ ότι, σύμφωνα με Σκοπιανούς, οι ΗΠΑ έκτισαν στα Σκόπια την τρίτη μεγαλύτερη σε μέγεθος πρεσβεία τους σε όλον τον κόσμο. Σε τι θα χρειασθεί μια τόσο μεγάλη πρεσβεία στα Σκόπια;

Όλα δείχνουν πως Παρίσι και Βερολίνο βρίσκονται εκ νέου στα χαρακώματα.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News