Γαλλικά τρένα μετατρέπονται σε κινούμενα μουσεία τέχνης

21 Μαΐου, 2016 12:15 ΠΜ
More videos

Η εθνική κρατική υπηρεσία σιδηροδρόμων της Γαλλίας SNCF, έχει καταλήξει σε μια φανταστική ιδέα. Έχει αποφασίσει να φέρει ορόσημα της τέχνης πιο κοντά στους επιβάτες και τώρα μπορούν να τα απολαύσουν με την άνεσή τους κατά τη διάρκεια της πρωινής τους μετακίνησης στην εργασία.

Δουλεύοντας σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία κατασκευής 3M, η SNCF έχει δώσει στα τρένα μια καλλιτεχνική εμφάνιση. Καλύπτουν τους εσωτερικούς χώρους με ζωγραφιές από διάσημα έργα τέχνης για να τα βλέπουν οι επιβάτες.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν τα λουλούδια και τα έπιπλα από το παλάτι των Βερσαλλιών, την ιμπρεσιονιστική τέχνη από το Musée d’Orsay και εικόνες από τον κινηματογράφο Gaumont, την παλαιότερη κινηματογραφική εταιρεία στον κόσμο.

Δεν είναι μόνο μια ιδέα που κάνει την ζωή πιο ενδιαφέρουσα για τους επιβάτες, αλλά προφανώς βοήθησε στο να αποτρέψουν τους βανδάλους από την καταστροφή των τρένων. Καλή δουλειά Γαλλία!

train-art-museum-sncf-3m-france-a2 train-art-museum-sncf-3m-france-a5 train-art-museum-sncf-3m-france-a8 train-art-museum-sncf-3m-france-a9 train-art-museum-sncf-3m-france-a10 train-art-museum-sncf-3m-france-a12 train-art-museum-sncf-3m-france-a13