Γαλλία: Μεγάλος νικητής των εκλογών ο Εμμανουήλ Μακρόν

24 Απριλίου, 2022 9:55 ΜΜ
More videos

Τι δήλωσε η Μαρί Λεπέν

Οι κάλπες για τις εκλογές στη Γαλλία έκλεισαν στις 21.00 (ώρα Ελλάδας) και σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου, ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει 58,2% έναντι της Μαρίν Λε Πεν με 41,8%.

Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει μεταβεί στο μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων όπου θα παρακολουθήσει τα εκλογικά αποτελέσματα και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Πεδίο του ‘Αρεως κάτω από τον Πύργο του ‘Αιφελ, όπου θα απευθυνθεί προς τους φίλους του παρουσία 1300 δημοσιογράφων που έχουν διαπιστευθεί.

Η Μαρίν Λε Πεν αναμένεται και αυτή να απευθυνθεί προς τους ψηφοφόρους της, στο κέντρο του Παρισιού παρουσία 500 δημοσιογράφων που έχουν διαπιστευθεί.

Τα παραπάνω αποτελέσματα που δίνουν την προεδρία της Γαλλίας για τα επόμενα πέντε χρόνια στον Εμανουέλ Μακρόν, μετέδωσαν η δημόσια τηλεόραση Α2 και η τηλεόραση TF1 ενώ η BFM TV δίνει 57,6% στον Μακρόν και 42,6 στην Λεπέν.

Τα συγχαρητήρια του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μόλις λιγά λεπτά μετά τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των exit polls στη Γαλλία που δίνουν τη νίκη στον Εμανουέλ Μακρόν, στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να τον συγχαρεί με ανάρτηση του στο Twitter.

“Συγχαρητήρια Εμανουέλ Μακρόν! Μία σημαντική νίκη για τη Γαλλία, την Ευρώπη, τη δημοκρατία!”, έγραψε ο Πρωθυπουργός.

Τι δήλωσε η Λεπέν

Μεγάλη επιτυχία χαρακτήρισε το ποσοστό της στο β’ γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία η Μαρίν Λε Πεν, στις πρώτες δηλώσεις της, τονίζοντας ότι ίδια θα ηγηθεί της μάχης στις βουλευτικές εκλογές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Μετά από 2 εβδομάδες μεγάλου αγώνα οι ιδέες που εκπροσωπούμε έφτασαν μέχρι εδώ ενα αποτελεσμα που αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Εκατομμύρια συμπατριώτες μάς ψήφισαν και είμαι ευγνώμων σε όλους εκείνους που με ψήφισαν και συσπειρώθηκαν μαζί μας στο δεύτερο γύρο. Να ευχαριστήσω τους συμπατριώτες από τη γαλλική επαρχία γιατί με έβαλαν επικεφαλης του β’ γύρου και αυτό με συγκίνησε πάρα πολύ. Πρόκειται για μία δύναμη που δεν θα ξεχάσουμε. Είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ, Σήμερα δεν μετανιώνω για τίποτα. Ήμασταν 1.000 φορές κερδισμένοι. Χίλιες φορές κερδίσαμε αυτούς που περίμεναν την αποτυχία μας.

Δόθηκε μια μεγάλη εουσία στον Μακρόν αλλα΄έχουμε και εμείς μια μεγάλη εξουσία για να κάνουμε ισχυρή αντιπολίτευση. Φοβάμαι ότι θα συνεχίσει με την ίδια βιαιότητα και δεν θα κάνει τίποτα για όσα χωρίζουν τοιυς συμπολίτες μας σε αυτή τη χώρα. Θα παραμείνω μαχόμενη.

Βλέπουμε τώρα ότι ανασχηματίζεται όλο το τοπίο. Βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλη αντιπολίτευση και αντίθεση σε σχέση με την εξουσία που εκπροσωπεί ο Μακρόν και αυτό θα φανεί και στις βουλευτικές εκλογές. Πιστεύω ότι κανένας δημοκράτης δεν πρόκειται να μείνει σε αυτή τη σχεδόν βασιλική θέση που αντιπροσωπεύει ο Μακρόν.

Από σήμερα ξεκινά η μεγάλη μας μάχη για τις βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας. Θα είμαι αρχηγός σε αυτή τη νέα μάχη κατά του Εμανουέλ Μακρόν. Η Εθνική Συσπείρωση θα κάνει τα πάντα για να τιμωρήσει όσους συσπειρώνονται γύρω από τον Εμανουέλ Μακρόν. Θα είμαστε παντού. Από τις 12 Ιουνίου θα σας χρειαστούμε όλους. Σήμερα έχουμε ένα ιστορικό σκορ, μια τεράστια επιτυχία που θα τη χρησιμοποιήσουμε για τις βουλευτικές εκλογές.