Αστυνομία: Δεν χτυπήσαμε 5χρονο παιδί στο Γαλάτσι – Μας επιτέθηκαν με κοντάρια, τραπέζια και καρέκλες

2 Νοεμβρίου, 20202:45 ΜΜ
More videos

Μετά τις πηγές ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση με τη θέση της αστυνομίας σχετικά με τα όσα έγιναν το απόγευμα της Κυριακής (01.11.2020) στο Γαλάτσι. Η ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων σε καφετέρια της περιοχής, δεν χτυπήθηκε από αστυνομικό με γκλοπ κανένα 5χρονο παιδί, ενώ σημειώνεται ότι όσα έγιναν στην καφετέρια έγιναν γιατί συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν στα ΜΑΤ.

Απ’ όσα έγιναν στο Γαλάτσι, στην περιοχή της Λαμπρινής, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αντιεξουσιαστών, συνελήφθησαν 13 άνθρωποι.

Η συγκέντρωση στο Γαλάτσι, που ήταν προγραμματισμένη, έγινε στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα, συμβολή των οδών Τραλλέων και Ωρωπού. Οι συγκεντρωμένοι ήταν 50 άτομα και οι περισσότεροι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και κρατούσαν ξύλινα και μεταλλικά κοντάρια.

Οι αστυνομικοί, αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ζήτησαν «επανειλημμένα και επίμονα» από τους συγκεντρωμένους να διαλυθούν «λόγω κινδύνου διασάλευσης της δημόσιας ασφάλειας και για την αποφυγή διασποράς διάδοσης του covid-19».

Αλλά εκείνη, συνεχίζει η ΕΛ.ΑΣ., αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και αντίθετα, κάποιοι απ’ αυτούς κινήθηκαν απειλητικά προς τους αστυνομικούς, χτυπώντας τους με τα κοντάρια που κρατούσαν αλλά και με τραπέζια και καρέκλες που πήραν από καφετέρια που ήταν στο σημείο. Κατά τη διάρκεια των περιστατικών (όπως τα περιγράφει η αστυνομία) στην καφετέρια, οι αστυνομικοί, αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., έκαναν μόνο μια φορά χρήση δακρυγόνου αερίου (φυσούνα).

Από τα επεισόδια που ακολούθησαν, συνελήφθησαν 13 άτομα, 10 άνδρες και τρεις γυναίκες. Ο ένας από τους άνδρες, συνελήφθη μέσα στην καφετέρια και αφού χτύπησε αστυνομικό με το κοντάρι που κρατούσε και άλλους αστυνομικούς με τα χέρια και τα πόδια του προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη. Στην κατοχή τεσσάρων από τους συλληφθέντες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία ξύλινα και ένα μεταλλικό κοντάρι.

Συνολικά, από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τέσσερις πολίτες και τρεις αστυνομικοί. Οι αστυνομικές δυνάμεις «μετρούν» επίσης φθορές στον εξοπλισμό τους: σε δυο κράνη και ένα ζευγάρι καλαμίδες…

Τόσο οι αστυνομικοί όσο και οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Για τους τέσσερις συλληφθέντες που τραυματίστηκαν, έχει ζητηθεί να εξεταστούν από ιατροδικαστή. Στο νοσοκομείο παραμένει μια γυναίκα.

«Κ οίηση 5χρονου»

Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία απαντά και στις καταγγελίες πως κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αστυνομικός χτύπησε με το γκλοπ του ένα 5χρονο παιδάκι.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., περίπου δυο ώρες μετά τα επεισόδια, δυο παιδάκια που περνούσαν μαζί με τη γιαγιά τους από το σημείο στο Γαλάτσι, ανέφεραν ενόχληση στο λαιμό.

«Συνεπώς, καμία κακοποίηση – και μάλιστα με χρήση γκλοπ- πεντάχρονου παιδιού δεν υπήρξε από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως καταγγέλλεται ατεκμηρίωτα σε διάφορες ιστοσελίδες και τηλεοπτικές εκπομπές. Γενικότερα σημειώνεται ότι οι αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δεν συνιστούν γεγονότα. Η Αστυνομία τις διερευνά ως καταγγελίες και ενημερώνει υπεύθυνα το κοινό, διαδικασία την οποία εφαρμόζει και στη συγκεκριμένη περίπτωση», καταλήγει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News