Γ. Πρασσάς (μοριακός βιολόγος): «Πρώτη φορά αναμένεται τέτοιο τσουνάμι μολύνσεων»

15 Δεκεμβρίου, 20211:11 ΠΜ

«Θα ζήσουμε πρώτη φορά παραλλαγή που μπορεί να φτιάχνει πελώρια κύματα μολύνσεων, προειδοποίησε από το Τορόντο του Καναδά ο καθηγητής Μοριακής Βιολογίας, Γιάννης Πρασσάς».  Ειδικά για την Ελλάδα και την διάδοση της  Όμικρον ανέφερε:

«Τα αναχώματα είναι να τρέξουμε για αναμνηστική ή καλύτερα συμπληρωματική δόση, ενώ για τους ανεμβολίαστους ο χρόνος τελείωσε, γιατί τεράστιο κομμάτι θα μολυνθεί τον επόμενο μήνα»., είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ.

«Υπό τον κίνδυνο να σηκωθεί πελώριο κύμα κρουσμάτων και να νοσήσουν όλοι ταυτόχρονα, τα νοσοκομεία θα δεχτούν πρωτοφανείς πιέσεις ενώ δεν υπάρχει περιθώριο με 700 διασωληνωμένους. Θα μολυνθεί και υγειονομικό προσωπικό, με αποτέλεσμα τεράστια κενά,  την ώρα που απαιτείται το μάξιμουμ.

Ο ερχομός της Όμικρον, επιφυλάσσει, πιθανόν σε ένα μήνα, πάρα πολύ δυσάρεστες καταστάσεις για το ΕΣΥ. Αυτό είναι το διακύβευμα, ενώ ακόμη και στη Νορβηγία ζήτησαν από το στρατό να βοηθήσει σε επιτάχυνση του προγράμματος για την τρίτη δόση εμβολιασμού», επισημαίνει ο καθηγητής.

Αναμένεται πρώτη φορά τέτοιο τσουνάμι μολύνσεων και μπαίνουμε σε κατάσταση συναγερμού και στον Καναδά, παρ’ όλο που είμαστε στο 90% διπλοεμβολιασμένοι και το ΕΣΥ μας δεν έχει πίεση, με το πολύ 6 θανάτους ημερησίως τους 4 τελευταίους μήνες.

Ομως με την Όμικρον, τα κρούσματα διπλασιάζονται κι έχουν πάει ξαφνικά στα 1500 από 400- 500, είπε ο Γιάννης Πρασσάς.

«Ανοσία όπως Εθνική Άμυνα»

«Η ανοσία όπως η εθνική άμυνα συγκροτείται με αεροπορία, ναυτικό και πεζικό», εξήγησε με γλαφυρό τρόπο ο κθηγητής.

«Αεροπορία είναι τα αντισώματα που κρατούν εκτός των κυττάρων τον ιό, όμως η Όμικρον κρύβεται από την αεροπορία. Ο εμβολιασμός και ιδιαίτερα με την τρίτη δόση ενισχύει τις άλλες δύο γραμμές άμυνας,το κυτταρικό πεζικό και ναυτικό, δηλαδή τσιμεντώνει την ανοσία» κατέληξε

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News