Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
διάφοραΓ. Πίττας: «Μετά από 40 χρόνια στην ανανεωτική Αριστερά θα ψηφίσω ΝΔ»

Γ. Πίττας: «Μετά από 40 χρόνια στην ανανεωτική Αριστερά θα ψηφίσω ΝΔ»

Με μια σπάνια δημόσια πολιτική τοποθέτηση, ο Γιώργος Πίττας, (γνωστός συγγραφέας, σχεδιαστής επίπλων, ξενοδόχος και πολλά ακόμη) δηλώνει: Μετά από 40 χρόνια στην ανανεωτική Αριστερά στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσει ΝΔ.

Απαντώντας με ανάρτησή του στο facebook σε ένα άρθρο της δημοσιογράφου Αγγελικής Σπανού με τίτλο «οι αντιΣΥΡΙΖΑ φίλοι μου» ο Γιώργος Πίττας ξεκαθαρίζει ότι «δεν είναι αντιΣΥΡΙΖΑ» και εξηγεί: «Δεν είμαστε σίγουροι ότι ο Μητσοτάκης θα είναι ο ικανότερος, αυτό όμως που είναι σίγουρο, είναι ότι θα απελευθερωθούν οικονομικές, παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις που τώρα απλώς χαρακτηρίζονται ως ΑντιΣύριζα. Και αυτές οι δυνάμεις έχουν να προσφέρουν περισσότερα».

Σπεύδει επίσης να προσθέσει: «Κοντός ψαλμός Αλληλούια. Αλλά προς Θεού όσοι ελπίζουν σε μια άλλη Ελλάδα δεν είναι ΑντιΣύριζα, απλώς έχουν αποφασίσει να δοκιμάσουν κάτι άλλο-παρ’ όλους τους κινδύνους. Και επιτέλους τα “Αντί”, Αντιμνημόνια, ΑντιΣύριζα, δεν περνάνε πια αυτά.

Οι πολώσεις αυτού του είδους αφορούν τους σανοφάγους, για όλους τους άλλους ας αρκεστούμε στις φρέσκες ιδέες, στα σχέδια και στις ελπίδες για το μέλλον».

Διαβάστε την ανάρτηση του Γιώργου Πίττα:

«Αγαπητή Αγγελική, είμαι και εγώ ένας από αυτούς που σαράντα χρόνια τώρα στον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς, σ’ όλες τις εκδοχές και τους συνδυασμούς της, το πιο πιθανό είναι να ψηφίσω στις επόμενες εκλογές Μητσοτάκη.

Απλώς θέλω να σε ενημερώσω ότι δεν είμαι ΑντιΣύριζα. Δεν αντλώ ταυτότητα από την αντίθεσή μου με κάποιους που δεν έχουν ταυτότητα, ή που αλλάζουν ανά φεγγάρι. Θεωρώ πολύ επικίνδυνο, να λες όσους θεωρούν “Ότι η πρώτη φορά Αριστερά” δεν τα πήγε από “τόσο καλά” έως”και απαράδεχτα”, ότι είναι ΑντιΣύριζα.

Ο ΑντιΣυρισμός, σε τελευταία ανάλυση, ως προπαγάνδα υπέρ του Σύριζα μπορεί να εκληφθεί, αν όχι “τρομοκρατία”. Δεν είναι ΑντιΣύριζα, όσοι ήλπιζαν ότι “η πρώτη φορά Αριστερά” θα ανοιγόταν στην κοινωνία, πως δεν θα ταμπουρωνόταν στα ολίγιστα αλλά πιστά κομματικά του στελέχη, όσοι πιστεύαν στην αξιοκρατία και δοκιμάσαν την μετριοκρατία, όταν η άλλου τύπου ανάπτυξη και ανάδειξη της υγιούς μικρής επιχειρηματικότητας, θα αντιμετωπίζετο με τον αντίλογο των επιδομάτων και των νέων τζακιών.

Απλώς να ξέρεις ότι από δω και πέρα το θέμα μας είναι η Ελλάδα της Δημιουργίας, όλων των ανθρώπων που θέλουν να κτίσουν με όρους αξίας, κινδύνου, ρίσκου και τόλμης.

Δεν είμαστε σίγουροι ότι ο Μητσοτάκης θα είναι ο ικανότερος, αυτό όμως που είναι σίγουρο, είναι ότι θα απελευθερωθούν οικονομικές, παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις που τώρα απλώς χαρακτηρίζονται ως ΑντιΣύριζα. Και αυτές οι δυνάμεις έχουν να προσφέρουν περισσότερα.

Κοντός ψαλμός Αλληλούια. Αλλά προς Θεού όσοι ελπίζουν σε μια άλλη Ελλάδα δεν είναι ΑντιΣύριζα, απλώς έχουν αποφασίσει να δοκιμάσουν κάτι άλλο-παρ’ όλους τους κινδύνους.

Και επιτέλους τα “Αντί”, Αντιμνημόνια, ΑντιΣύριζα, δεν περνάνε πια αυτά.

Οι πολώσεις αυτού του είδους αφορούν τους σανοφάγους, για όλους τους άλλους ας αρκεστούμε στις φρέσκες ιδέες, στα σχέδια και στις ελπίδες για το μέλλον.

Μέχρι σήμερα, σπάνια τοποθετούμαι πολιτικά στα κοινωνικά δίκτυα…αλλά σήμερα ένιωσα κάτι σαν μια απειλή…και ξέδωσα».

Ο Γιώργος Πίττας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954.

Σχεδιαστής επίπλων και interior designer με παράλληλες σπουδές πολιτικής οικονομίας και κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο Paris 8 (Vincennes).

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.) και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) με δράση σε θέματα πολιτισμού και εναλλακτικού τουρισμού.

Από το 2010 ως μέλος του ΔΣ του Ξ.Ε.Ε είναι επικεφαλής του “Ελληνικού πρωινού”, ενός προγράμματος που αποσκοπεί στην σύνδεση της ξενοδοχίας με τον γαστρονομικό πλούτο κάθε τόπου.

  • Το 2007 εξέδωσε το βιβλίο Σημάδια του Αιγαίου.
  • το 2008 το βιβλίο Πάρος, οδοιπορικό στον τόπο και το χρόνο,
  • το 2009 την Αθηναϊκή ταβέρνα,
  • το 2011 τα Πανηγύρια στο Αιγαίο,
  • το 2013 το βιβλίο Τα καφενεία της Ελλάδας
  • και το 2015 το βιβλίο “Οι θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας”

Δημιουργός του greekgastronomyguide.gr μιας ιστοσελίδας που σκοπό έχει να αποκαλύψει τις αξίες και τα αγαθά του γαστρονομικού μας πολιτισμού. Τόποι και τοπία, προϊόντα και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, δρώμενα και τελετουργίες, αγορές και επιχειρηματικότητα, γεύσεις, συνταγές και τοπικές κουζίνες, καφενεία, ταβέρνες και εστιατόρια ξετυλίγονται μπροστά μας προκειμένου να γνωρίσουμε την Ελλάδα της δημιουργίας.

Τα πιο σημαντικά