Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΓ. Παπανδρέου: «Η υποψηφιότητά μου τάραξε τα νερά, δημιούργησε ελπίδες»

Γ. Παπανδρέου: «Η υποψηφιότητά μου τάραξε τα νερά, δημιούργησε ελπίδες»

Αναφερόμενος σε παλαιότερη δήλωσή του περί “παρεμβάσεων τρίτων” ο ίδιος διασαφήνισε ότι “είπα ότι υπάρχουν παράγοντες, και της ΝΔ και πιθανώς έξωθεν του πολιτικού χώρου, που θέλουν να καθοδηγήσουν το αποτέλεσμα κατά αυτό που θεωρούν ότι μπορεί να τούς βολεύει.”

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN μίλησε το βράδυ της Κυριακής ο Γιώργος Παπανδρέου, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ στις 5 Δεκεμβρίου.

Ερωτηθείς για τη στάση που θα κρατήσει εφόσον δεν περάσει στον δεύτερο γύρο, ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι “στη ζωή μου έχω την απόφαση να παλέψω για αξίες, για το καλό της παράταξης αλλά καταρχήν για το καλό της χώρας. Όπως το έκανα στην πιο δύσκολη περίοδο, που σηκώσαμε βάρος μπροστά στη χρεοκοπία που δεν ήταν δικιά μας ευθύνη, και βάλαμε το πολιτικό κόστος στο πλάι. Ουσιαστικά σηκώσαμε πατριωτικά το βάρος μιας ευθύνης που είχε η προηγούμενη παράταξη. Από όποιο μετερίζι, εγώ θα παλεύω για αυτές τις αξίες. Εγώ στηρίζω την παράταξη. Δεν θα μπλέξω σε παιχνίδια“.

Ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έθεσε υποψηφιότητα, ενώ σημείωσε ότι η δικαίωσή του θα είναι να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές που ο ίδιος εισήγαγε ως πρωθυπουργός. “Είμαστε η μόνη παράταξη που έκανε μεγάλες μεταρρυθμίσεις και μέσα στην κρίση, όταν σηκώσαμε βάρη που ήταν ευθύνη άλλων”, είπε.

Έχοντας την εμπειρία ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αλλά και αυτών των δέκα ετών θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή μου να προσφέρω στην παράταξη, πιστεύω ότι η υποψηφιότητά μου τάραξε τα νερά, δημιούργησε ελπίδες, δημιούργησε μία προσέλκυση ουσιαστικά πολλών πολιτών και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε ξανά να φτιάξουμε αυτή την παράταξη μεγάλη, ισχυρή, δημοκρατική και πλειοψηφούσα δύναμη. Αυτός είναι ο στόχος μου και πιστεύω ότι είμαστε μία παράταξη που μέσα στην πιο μεγάλη κρίση της μεταπολίτευσης είμαστε η μεταρρυθμιστική δύναμη. Έχουμε ένα έργο που δεν έχει ολοκληρωθεί, που πρέπει να συνεχιστεί και απέναντι στις δύο άλλες παρατάξεις“, συμπλήρωσε.

Τα πιο σημαντικά