Γ. Παπανδρέου: Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την Προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

4 Αυγούστου, 2022 9:01 ΜΜ
More videos

Δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου μέσω του λογαριασμού του στο Facebook.

Ο πρώην Πρωθυπουργός, Βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και νυν Προέδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δημοσίευσε ανακοίνωση με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρονται στη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Όπως αναφέρει, δεν θα διεκδικήσει ξανά την προεδρία, σεβόμενος τις διατάξεις της οργάνωσης, τις οποίες άλλωστε ο ίδιος έχει εισηγηθεί.

Αυτή είναι η ανακοίνωση του Γραφείου του Γ. Παπανδρέου:

“Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο μακροβιότερος Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, καθώς ηγείται της Οργάνωσης από το 2006, δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, σεβόμενος τις διατάξεις του Καταστατικού της Οργάνωσης που ο ίδιος εισηγήθηκε και αποφασίστηκαν στο Συνέδριο που έγινε στη Νότιο Αφρική το 2012 και προβλέπουν συγκεκριμένο αριθμό θητειών και ειδικότερα, δύο θητείες.

Την απόφασή του αυτή, γνωστοποίησε στο τελευταίο Συμβούλιο της Οργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη στις αρχές Ιουλίου και άνοιξε τη διαδικασία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις θέσεις του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα.

Παράλληλα, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, εργάζεται με μέλη του Προεδρείου για το πλαίσιο με το οποίο θα οδηγηθεί η Σοσιαλιστική Διεθνής σε ένα μέλλον που χαρακτηρίζεται από μείζονες προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα και καθιστά περισσότερο αναγκαίες από ποτέ τις σοσιαλιστικές αρχές και αξίες”.