Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΓ. Κύρτσος: «Στις επόμενες εκλογές ο κ. Μητσοτάκης θα χάσει την πρωθυπουργία...

Γ. Κύρτσος: «Στις επόμενες εκλογές ο κ. Μητσοτάκης θα χάσει την πρωθυπουργία και μάλλον και την ηγεσία της ΝΔ»

Ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής, κ. Γιώργος Κύρτσος ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για άλλη μια φορά κατά της κυβέρνησης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”

Συγκεκριμένα ανέφερε ο ευρωβουλευτής, κ. Γ. Κύρτσος:

«Δεν μαζεύεται για δυο λόγους: Πρώτον γιατί η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης, είναι μια πολυδιάστατη κρίση. Ξεκίνησε με την πανδημία, μετά πήγαμε στην νέα ενεργειακή κρίση, είχε χαθεί ο έλεγχος της οικονομίας, όπως είχα επισημάνει πριν το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία. Τώρα ήρθε και ο λογαριασμός του πολέμου και βλέπω μια κυβέρνηση που δεν ξέρει τι ακριβώς πρέπει να κάνει. Το δεύτερο και πιο σημαντικό, είναι πως ο λαός μπορεί να συγχωρέσει μια κυβέρνηση που δεν τα καταφέρνει σε τόσο κρίσιμες συνθήκες. Δεν νομίζω όμως πως μπορεί να ανεχθεί μια κυβέρνηση που στέλνει μηνύματα πως παίζει με λόμπι, με μεγάλα συμφέροντα κλπ», σημείωσε ο κ. Κύρτσος, προσθέτοντας πως «χαρακτηριστικά είναι όσα συμβαίνουν με τους λογαριασμούς ενέργειας, τα υπερκέρδη των εταιριών παραγωγής ενέργειας, όλα αυτά δηλαδή που ο κ. Μητσοτάκης κάνει πως δεν βλέπει. Έχει διπλό πρόβλημα λοιπόν η κυβέρνηση. Αποτελεσματικότητας και πολιτικού ήθους».

Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή, «υπάρχει μια πολιτική μπλόφα από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη. Από τη μια, παίζει σκληρά με το λόμπι του φυσικού αερίου στην Ελλάδα και από την άλλη υποκρίνεται πως περιμένει ρυθμίσεις για το φυσικό αέριο και γενικότερα για την ενέργεια, σε επίπεδο ΕΕ. Αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένει τις αποφάσεις της ΕΕ, οι οποίες θα είναι γενικές και σε ένα πλαίσιο συμβιβασμού. Άλλες χώρες έχουν βρει λύσεις εθνικές, αφού δεν δέχονται τις γενικές λύσεις. Για αυτό έχουμε χάσει τον λογαριασμό και σαν νοικοκυριά και σαν οικονομία».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κύρτσος ανέφερε πως «έχουμε ένα πρόβλημα με τον Μητσοτάκη. Αυτή τη στιγμή είναι πολιτικά απομονωμένος στην Ευρώπη κι αυτό το βλέπω και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Υπάρχει συρρίκνωση των δυνάμεων της κεντροδεξιάς κι αυτό μειώνει την επιρροή του Μητσοτάκη. Στις επόμενες εκλογές εκτιμώ πως θα χάσει και την πρωθυπουργία και μάλλον θα χάσει και την ηγεσία της ΝΔ».Τα πιο σημαντικά