Γ.Γ. του ΝΑΤΟ: «Να πληρώσει τίμημα η Ρωσία για την εισβολή σε άλλη χώρα»

11 Μαρτίου, 202211:57 ΜΜ

Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στο CNNTURK ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Στόλτεμνπεργκ είπε τα εξής ενδιαφέροντα:

¨Σήμερα νωρίς το πρωί συναντήθηκα με τον κύριο Τσαβούσογλου. Διότι η Τουρκία είναι ένας πολύ πολύτιμος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο τώρα για την εξεύρεση πολιτικής λύσης με την μεσολάβηση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου. Κατά τη γνώμη μου το σημαντικό μήνυμα είναι να στηρίξουμε την Ουκρανία και όλοι μας εντυπωσιαστήκαμε από το θάρρος του ουκρανικού λαού. Πραγματικά η ηγεσία της Ουκρανίας μας συγκίνησε.

Και η Τουρκία της παρέχει σημαντική στήριξη. Παρέχει στρατιωτική, ανθρωπιστική και οικονομική βοήθεια. Εν προκειμένω είναι πολύ σημαντική η εφαρμογή των κυρώσεων προς την Ρωσία. Πρέπει να είμαστε βέβαιοι πως θα πρόκειται για ανεπανάληπτες κυρώσεις, όπως ακριβώς είχαμε υποσχεθεί.
Περιμένουμε όλοι οι σύμμαχοι να εφαρμόσουν τις κυρώσεις με την φόρμα των αποφάσεων που πήραμε. Μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε την Ρωσία να πληρώσει τίμημα για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Όπως και για το ότι εισέβαλε σε μία άλλη χώρα .

Η Τουρκία παίζει ένα ρόλο κλειδί με τη στήριξη που παρέχει στην Ουκρανία .Εμείς αυτό το αντιμετωπίζουμε με ικανοποίηση. Ταυτόχρονα διασφαλίζει δυνατότητες κλειδί στην Ουκρανία. Και αυτό το εκτιμούμε. Τα ένοπλα ΜΕΑ αποτελούν σημαντικό τμήμα της στήριξης που παρέχει η Τουρκία στην Ουκρανία. Η παράδοση αυτών των ΜΕΑ ήταν πολύ σημαντική για τις ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας¨

Για την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο καμία κύρωση φυσικά…

Ούτε καν από την Ελλάδα…

Αλλά την ίδια στιγμή ως Ελλάδα έχουμε επιβάλλει κυρώσεις στην Ρωσία.

Και αυτό φαίνεται λογικό ακόμη και σε κάποιους Έλληνες…

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News