Φυλάκιση 14 μηνών στον γονέα που επιτέθηκε σε εκπαιδευτικό λόγω μάσκας

16 Σεπτεμβρίου, 2020 6:08 ΜΜ
More videos

Ένοχος κρίθηκε ο γονιός που επιτέθηκε σε καθηγητή σε σχολείο των Χανίων παρά του ότι ο δικηγόρος του ζήτησε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Χωρίς όμως να το αναγνωρίσει το δικαστήριο. Η εισαγγελέας πρότεινε 6 μήνες φυλάκιση ενώ η πρόεδρος αποφάσισε ποινή φυλάκισης 20 μηνών. Εντέλει επεβλήθη ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή με τον όρο της καταβολής χρηματικού ποσού 400 ευρώ ως δωρεά στο 2ο γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου για τις ανάγκες του σχολείου.

Στην κατάθεση του ο καθηγητής σημείωσε πως ο διευθυντής είχε ορίσει του δυο υποδιευθυντές να είναι στην είσοδο του σχολείου και ότι ο ίδιος είχε αναλάβει την επιτήρηση της αυλής για το αν τα παιδιά φοράνε μάσκες και κρατάνε αποστάσεις: «Kάποια στιγμή αντιλήφθηκα να μπαίνει ένας μαθητής χωρίς να φοράει μάσκα. Θεώρησα καλό με βάση τις οδηγίες που είχα να του πω. Παιδί μου σε παρακαλώ βάλε τη μάσκα, είπα. Μου απάντησε “δεν φοράω μάσκα”. Του είπα “αν δεν φοράς μάσκα πήγαινε έξω”. Εκείνη τη στιγμή αντιλήφθηκα κάποιον να με κρατάει. Δέχθηκα μια κουτουλιά και μια κλωτσιά από τον κατηγορούμενο. Μάτωσα στη μύτη και είχα πονοκέφαλο. Τον άκουσα να με βρίζει χυδαία».