Φύλακες στα σύνορα Αμερικής – Μεξικού αδειάζουν μπουκάλια με νερό για τους μετανάστες

18 Ιανουαρίου, 20183:33 ΜΜ
More videos

Αστυνομικοί στα σύνορα Αμερικής-Μεξικού κατηγορούνται ότι έχουν προκαλέσει τον θάνατο χιλιάδων μεταναστών ετησίως, καταστρέφοντας μπουκάλια με νερό και προμήθειες φαγητού που είχαν αφήσει ανθρωπιστικές οργανώσεις στην έρημο της Αριζόνα.

Tην Τετάρτη δυο ανθρωπιστικές οργανώσεις έδωσαν στην δημοσιότητα μια αναφορά που περιέγραφε που και πως είχαν μοιράσει 120.000 λίτρα νερού στην έρημο της Αριζόνα για τους μετανάστες από το 2012 μέχρι το 2015.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, οι εθελοντές υποστηρίζουν ότι έχουν έχουν βρεις 415 φορές κατεστραμμένες αυτές τις προμήθειες.

Δείτε το βίντεο

Ένας αστυνομικός αδειάζει το νερό από τα μπουκάλια.

To ταξίδι των μεταναστών μπορεί να διαρκέσει από 3 μέρες μέχρι 1 μήνα και πρέπει να πίνουν από 5 έως 10 λίτρα νερό ημερησίως, σύμφωνα με τους γιατρούς.

“Μέσα από στατιστικές αναλύσεις, βίντεο και προσωπικές εμπειρίες η ομάδα μας αποκάλυψε την ενοχλητική αλήθεια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι αστυνομικοί των συνόρων είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή των προμηθειών που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τους μετανάστες. Η πρακτική της καταστροφής και παρεμπόδισης της βοήθειας δεν είναι η αποκλίνουσα συμπεριφορά κάποιων αστυνομικών, αλλά συστηματική μέθοδος επιβολής στα σύνορα”, ανέφερε η αναφορά των ανθρωπιστικών ομάδων.

[dailymail]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News