Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΦτωχότερη η Toyota - Πέθανε στα 97 του ο επίτιμος πρόεδρός της

Φτωχότερη η Toyota – Πέθανε στα 97 του ο επίτιμος πρόεδρός της

Ο Shoichiro Toyoda, ο επίτιμος πρόεδρος της Toyota που μετέτρεψε την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία σε κορυφαία παγκόσμια φίρμα, πέθανε σήμερα από καρδιακή ανεπάρκεια.

O 97χρονος Toyoda, γόνος τρίτης γενιάς της ιδρυτικής οικογένειας που κληρονόμησε το μερίδιό της στην επιχείρηση, πιστώνεται ότι καθιέρωσε μια κουλτούρα ποιοτικού ελέγχου στην εταιρεία, βοηθώντας την να εξελιχθεί σε μια κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως. Ήταν επίσης υπεύθυνος για την ώθηση της Toyota, η οποία ξεκίνησε ως κατασκευαστής εργαλείων, να παράγει οχήματα στο εξωτερικό.

shoichiro toyoda

Ο Shoichiro Toyoda ήταν ο ο πατέρας του σημερινού προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, Akio Toyoda.

Εγγονός του Sakichi Toyoda, ο οποίος ίδρυσε τον όμιλο Toyota, και γιος του Kiichiro Toyoda, του ιδρυτή της Toyota Motor Co., του προκατόχου της Toyota, ο Shoichiro Toyoda εντάχθηκε στην εταιρεία ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου σε ηλικία μόλις 27 ετών. Τοποθετήθηκε στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου το 1961 για τις προσπάθειές του στη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων. Έγινε εκτελεστικός αντιπρόεδρος το 1972 και το 1981 διορίστηκε πρόεδρος του τμήματος οργάνωσης πωλήσεων της Toyota.

Έπειτα από μια συγχώνευση των τμημάτων οργάνωσης παραγωγής και πωλήσεων ένα χρόνο αργότερα, ανέλαβε το τιμόνι της πρόσφατα συγχωνευθείσας Toyota Motor, συνεχίζοντας να υπηρετεί ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου από το 1992 έως το 1999.

Ακόμη και μετά την αποχώρησή του από το διοικητικό συμβούλιο το 2009, ο Toyoda συνέχισε να έχει μεγάλη επιρροή στην εταιρεία, η οποία είναι πλέον μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο.

Πηγή: autoblog.gr

Τα πιο σημαντικά