Φτωχός πατέρας πηγαίνει για φαγητό τις δυο κόρες του χωρίς να παραγγείλει τίποτα για τον εαυτό του

5 Ιανουαρίου, 202311:56 ΠΜ
More videos

Αν είστε γονέας, ίσως γνωρίζετε πώς είναι να θυσιάζετε μια από τις απολαύσεις σας για να βεβαιωθείτε πως τα παιδιά σας είναι χαρούμενα και έχουν όσα χρειάζονται. Είναι πιθανότερο να ξοδέψετε χρήματα για τις ανάγκες των παιδιών, παρά να αγοράσετε ρούχα ή συσκευές για εσάς, ιδιαίτερα όταν τα χρήματα είναι περιορισμένα.

Ένας φτωχός πατέρας από τις Φιλιππίνες, το έχει αποδεχθεί απολύτως.

Όπως μπορείτε να δείτε από την παρακάτω φωτογραφία, ο αδυνατισμένος άνδρας κάθεται σε ένα δημοφιλές φαστ-φουντ της χώρας, με τις δύο κόρες του. Οι μικρές απολαμβάνουν ένα γεύμα με τηγανιτό κοτόπουλο.

Ο πατέρας όμως δεν έχει αρκετά χρήματα ώστε να παραγγείλει φαγητό και για τον εαυτό του. Κάθεται απλά και παρακολουθεί τα παιδιά του να τρώνε.

Ο Τζανέλ Σαρατζάν έβγαλε αυτή τη φωτογραφία, που έγινε διάσημη αμέσως όταν δημοσιεύθηκε στο Facebook.

Ο Σαρατζάν βρήκε χρόνο να μιλήσει με τον πατέρα. Διαπίστωσε πως ο άνδρας, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και μεγαλώνει μόνος του τις δύο κόρες του.

Ο άνδρας έγραψε: «Δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα που είχα όταν τους είδα στο μαγαζί. Αυτή είναι μια φωτογραφία της αγάπης του πατέρα. Μια απεικόνιση της πραγματικής ανιδιοτέλειας.»

Ο άνδρας ονομάζεται Ρουάν Αρεμπουάμπο και ζει μαζί με τις κόρες του σε μια μικρή, καλύβα.

Ήρθαν στο φως και άλλες λεπτομέρειες για τη ζωή τους. Αποδείχθηκε, πως ο Ρουάν ζει στο Τοντό της Μανίλα, σε μια παράγκα 4 τετραγωνικών μέτρων από μεταχειρισμένα κόντρα πλακέ και σκουριασμένες λαμαρίνες.

Ο 38χρονος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο πριν από αρκετά χρόνια. Δεν μπορούσε να εργαστεί για μήνες αφού βγήκε από το νοσοκομείο. Αργότερα, η σύζυγός του τον εγκατέλειψε και πήρε τις κόρες τους, Ρόουζ Μέι και Ρόουζ Αν, μαζί της.

Η Ρία, η νεότερη αδερφή του Ρουάν, αναφέρει πως παρ’ όλες τις προσπάθειες του αδερφού της να φέρει πίσω τη γυναίκα του, δεν τα κατάφερε. Παρόλα αυτά, κέρδισε την επιμέλεια των παιδιών.

Η 6 ετών Ρόουζ Μέι, πηγαίνει στο νηπιαγωγείο και η 8 ετών Ρόουζ Αν, στη Β’ Δημοτικού.

Παρά την κατάστασή του, ο αφοσιωμένος πατέρας επέμενε να φέρνει το φαγητό στο τραπέζι και να υποστηρίζει την εκπαίδευση των παιδιών του. Τόσο η Ρόουζ Μέι όσο και η Ρόουζ Αν, φοιτούν στο σχολείο Χοσέ Κορασόν Ντε Χεσούς.

Ο πατέρας ξυπνάει κάθε μέρα στις 05:00 τα ξημερώματα για να ετοιμάσει τα κορίτσια για το σχολείο και να βγάλει τα προς το ζην για τις ανάγκες τους.

Ο άνδρας κερδίζει περίπου 2 με 4 δολάρια κάθε μέρα από το μικρό του μαγαζάκι-χειράμαξα. Επίσης, λαμβάνει κάθε μήνα από την κυβέρνηση, το ποσό των 44 δολαρίων. Είναι ακριβώς όσα χρήματα χρειάζεται για να παραμείνουν τα παιδιά στο σχολείο και να αγοράσουν τρόφιμα.

Σχετικά με τη φωτογραφία που έγινε διάσημη, ο Ρουάν αναφέρει πως αποφάσισε να επισκεφτούν το κατάστημα ώστε να γιορτάσουν την επερχόμενη αποφοίτηση της Ρόουζ Μέι.

Και τα δύο παιδιά, επέλεξαν το αγαπημένο τους γεύμα, ενώ ο πατέρας έβλεπε τις μικρές να το απολαμβάνουν.

Ο Ρουάν, θέλει να αποδείξει στην εν διαστάσει σύζυγό του και στον υπόλοιπο κόσμο, ότι μπορεί να συνεχίσει να είναι ένας καλός πατέρας για τα παιδιά του, παρά το γεγονός ότι είναι σχεδόν ανίκανος από το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Εμείς θαυμάζουμε αυτόν τον εξαιρετικό πατέρα για όσες προσπάθειες κάνει.

Οι πράξεις του είναι ανιδιοτελείς, με κάθε έννοια της λέξης.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News