Φτιάξτε μόνοι σας την πιο όμορφη και εντυπωσιακή γλάστρα με λουλούδια.

6 Απριλίου, 2016 3:39 ΜΜ
More videos

Αν πιάνουν τα χέρια σας και σας αρέσει να φτιάχνετε πράγματα μόνοι σας, τότε θα λατρέψετε αυτή την γλάστρα. Η Amy, λάτρης των χειροποίητων πραγμάτων, έχει την ιστοσελίδα “Her Tool Belt” στην οποία δείχνει πως μπορούμε να φτιάξουμε ωραία και εντυπωσιακή γλάστρα με υπερχειλισμένα λουλούδια. Εμπνεύστηκε την ιδέα από τα γλάστρες που έβλεπε στα ανθοπωλεία και ήθελε να βρει έναν τρόπο να αναδείξει την ομορφιά των λουλουδιών στο μέγιστο. Έτσι, αποφάσισε να φτιάξει μόνη της μια γλάστρα με υπερχειλισμένα λουλούδια. Το αποτέλεσμα πραγματικά θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

“Είχα αγοράσει κάποιες μεγάλες γλάστρες για υπερχειλισμένα λουλούδια πριν από μερικά, γιατί σκεφτόμουν, ότι θα δείχνουν τέλεια στην πίσω αυλή μου. Ωστόσο, ο ήλιος ήταν πολύ δυνατός κατά την διάρκεια του απογεύματος και κάθε χρόνο τα λουλούδια καταστρέφονταν. Έτσι, φέτος αποφάσισα να ξαναπροσπαθήσω, αλλά στην μπροστινή αυλή που τα λουλούδια είναι προστατευμένα”, έγραψε η Amy στο μπλογκ της τον Απρίλιο του 2015.

Το πρώτο βήμα της Amy ήταν να φτιάξει μια μεγάλη γλάστρα από παλέτες. Στην συνέχεια, με την γλάστρα έτοιμη, άρχισε να καταγράφει την διαδικασία, ελπίζοντας πως αυτή την φορά τα αγαπημένα της λουλούδια θα ανθίσουν. Και αυτό ακριβώς έγινε 5 μήνες αργότερα…

Για αρχή θα χρειαστείτε μια γλάστρα για καλλιέργεια. Η συγκεκριμένη έχει φτιαχτεί από ξύλινες παλέτες.

1

Στην συνέχεια φυτεύετε τα λουλούδια.

2

“Όποια λουλούδια και αν επιλέξετε, θα χρειαστείτε ένα καλό μείγμα γλάστρας και θα πρέπει να προσθέσετε υγρό χώμα για να συγκρατεί το νερό. Εγώ έβαλα και ένα στρώμα αγριόχορτων στο κάτω μέρος, γιατί υπήρχαν μερικές τρύπες”, έγραψε η Amy.

Προσθέστε την πρώτη σειρά των λουλουδιών και στην συνέχεια καλύψτε την με χώμα.

3

Χρησιμοποιήστε φιστίκια συσκευασίας ως συμπληρωματικό και τοποθετήστε τα στο πίσω μέρος.

4

Προσθέστε την τρίτη σειρά λουλουδιών, γεμίστε με χώμα και φυτέψτε τα υπόλοιπα λουλούδια στην κορυφή. 13 Απριλίου: Πρώτη φύτευση.

5

Πρέπει να ποτίζετε κάθε μέρα τα λουλούδια, γιατί οι τρύπες αφήνουν το χώμα να ξεραθεί.

20 Μαΐου: Αρχίζουν να μεγαλώνουν..

6

6 Ιουνίου: Αρχίζει να γεμίζει όμορφα…

7

24 Ιουλίου: Ένα μικρό πισωγύρισμα…

8

“Ήταν μια πολύ ζεστή καλοκαιρινή μέρα, που κατάλαβα, ότι το φύλλωμα ήταν πολύ ωραίο και πράσινο, αλλά δεν υπήρχαν πολλά λουλούδια. Έπρεπε να ψεκάσω για ζωύφια και τα λουλούδια θα έβγαιναν”, έγραψε η Amy.

24 Αυγούστου: Αρχίζουν να φαίνονται πολύ ωραία..

9

29 Σεπτεμβρίου: Καταπληκτικό!

10

“Τα ψέκασα μια τελευταία φορά για ζωύφια και μια βδομάδα το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό. Έτσι, φαίνεται τα λουλούδια στα τέλη Σεπτεμβρίου. Υπέροχο!”