Φτιάξτε μόνοι σας ένα εντυπωσιακό χαλί από μαλλί και φωτάκια LED.

11 Απριλίου, 2016 3:40 ΜΜ
More videos

Η αλήθεια είναι, ότι δεν έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε κάθε μέρα ένα έργο τέχνης να μετατρέπεται σε ένα χειροποίητο αριστούργημα. Η σχεδιάστρια Johanna Hyrkäs έφτιαξε πριν από μια δεκαετία ένα “φωτεινό χαλί”, αλλά έπρεπε να βρεθεί η νεαρή φοιτήτρια Carmen Jorissen, η οποία ανέβασε μια φωτογραφία στο Pinterest και το συγκεκριμένο χαλί έγινε από τις πιο δημοφιλής χειροτεχνίες. Η κατασκευή του συγκεκριμένου χαλιού είναι τόσο απλή, που ακόμα και ένας αρχάριος μπορεί να πετύχει το τέλειο αποτέλεσμα ή ακόμα και να κάνει δικές του παραλλαγές.

Η ιδέα είναι απλή: προσθέστε φωτάκια LED σε ένα σπειρωτό χαλί. Όταν η Carmen έφτιαχνε το δικό της “φωτεινό χαλί” αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μόνο τα βασικά. Χρειάστηκε ένα κυκλικό, σπειρωτό χαλί, μονές αλυσίδες και ενιαία βελονάκια.

Δείτε παρακάτω την διαδικασία που ακολούθησε η Carmen και πραγματικά θα εντυπωσιαστείτε!

Αυτή είναι η αρχική εικόνα που έδωσε έναυσμα για πολλά  έργα με βελονάκι.

1

Για αρχή θα πρέπει να διαλέξετε το νήμα που θέλετε. Η Carmen επέλεξε ένα απλό λευκό μαλλί και χρειάστηκε μόλις ένα κουβάρι.

2

Θα πρέπει να κάνετε έναν μεγάλο μαγικό κύκλο για να γεμίσει ο χώρος στο εσωτερικό της αρχικής σπείρας LED. Η Carmen χρησιμοποίησε οκτώ ενιαία βελονάκια για να φτιάξει το δικό της.

Σύμφωνα με την Carmen, το κόλπο είναι να κάνετε χαλαρές πλεξούδες με το βελονάκι, ώστε να αναδεικνύεται καλύτερα ο φωτισμός και να φαίνεται πιο επίπεδο το χαλί.

3

Το μοτίβο της Carmen είχε ως αποτέλεσμα ένα απλό και όμορφο σχέδιο.

4

Κάποιοι άλλοι, όπως η Bauta Witch είχαν πιο φανταχτερά αποτελέσματα.

5

Το κλασικό μοτίβο δαντέλας δίνει πραγματικά έναν άλλον αέρα στο χαλί.

Μπορείτε να κάνετε την δική σας παραγγελία στο κατάστημα Etsy και να πάρετε ένα εντυπωσιακό χαλί με φανταχτερές κορδέλες.

6

Το συγκεκριμένο χαλί έχει θέμα τα Χριστούγεννα. Καταπληκτική ιδέα που δείχνει τι μπορεί να γίνει αν σκεφτούμε λίγο διαφορετικά από τα συνηθισμένα.

Αυτό το χαλί μπορεί πραγματικά να φωτίσει και να μεταμορφώσει τελείως τον χώρο σας.

7

Αυτό το χαλί είναι επίσης εντυπωσιακό και ιδανικό για όσους χρειάζονται ένα νυχτερινό φως.

8

Βασικά, δεν χρειάζεται καν να είναι χαλί. Μπορεί να είναι ένα υπέροχο καλάθι.

9