Φρίκη στον Άγιο Παντελεήμονα: Τρία παιδιά βρέθηκαν σε φρικτή παραμέληση – «Είχαν πληγές από ποντίκια και κατσαρίδες»

7 Απριλίου, 2022 8:40 ΜΜ
More videos

Φρίκη στον Άγιο Παντελεήμονα: Τρία παιδιά βρέθηκαν σε φρικτή παραμέληση – «Είχαν πληγές από ποντίκια και κατσαρίδες»

Τι λέει ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού

Τρία παιδιά μεταξύ τριών και εννέα ετών βρέθηκαν να ζουν υπό συνθήκες «φρικτής παραμέλησης», ανακοίνωσε προ ολίγου το Χαμόγελο του Παιδιού, σε μία καταγγελία που σοκάρει.

«Ζούσαν με κατσαρίδες και ποντίκια και μάλλον έχουν πληγές από αυτά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του Οργανισμού στο Twitter.

O πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, ερωτηθείς για την υπόθεση αυτή, ανέφερε τα εξής στο ΑΠΕ ΜΠΕ: «Πρόκειται για τρία παιδιά ελληνικής καταγωγής. Η μητέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, κακοποιούσε και τον πατέρα. Έπειτα από καταγγελία, τα παιδιά μεταφέρθηκαν με εντολή της Εισαγγελίας στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα.

Οι άνθρωποι του Χαμόγελου του Παιδιού μεταφέρουν αυτή τη στιγμή τα παιδιά σε νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους και να λάβουν τις πρώτες βοήθειες».

«Ο πατέρας ερχόταν, έτρωγε ξύλο και έφευγε»

Οι γείτονες προσπάθησαν να βοηθήσουν τα παιδιά αλλά και τον πατέρα τους, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα είπε ένοικος της πολυκατοικίας στο newsit.gr ερχόταν «έτρωγε ξύλο και έφευγε». Σύμφωνα με γειτόνισσα της οικογένειας στον Άγιο Παντελεήμονα η γυναίκα «ήταν επικίνδυνη» και πως τα παιδιά «έτρωγαν πολύ ξύλο».

Όπως λέει ο άνδρας «μένω στην πολυκατοικία και είχαμε διαπιστώσει πως η γυναίκα δεν πάει καλά. Ερχόταν ο νόμιμος σύζυγος, έτρωγε ξύλο, υπήρχε άλλος μέσα. Το δράμα με τα παιδιά συνεχιζόταν. Τα παιδιά έκλαιγαν, έτρωγαν ξύλο, όλη η πολυκατοικία το ήξερε και αυτή ούρλιαζε. Ακόμη και τα βράδια συνέχιζε στο ίδιο βιολί.

Την περασμένη Τρίτη ήρθε ένα ζευγάρι κλαίγοντας, προσπαθώντας να βρει τον διαχειριστή. Μου είπαν πως έκανε το λάθος και πήγε στην Παναγία τη Γρηγορούσα και έκανε τη ζητιάνα και έλεγε παραποιημένα πράγματα ότι τρώει ξύλο από τον άνδρα της, ότι δεν έχει οικογένεια, πατέρα, μάνα, αδέρφια και απέσπασε χρήματα από τον κόσμο που είχε εκκλησιαστεί.

Στη συνέχεια ήρθαν να την βοηθήσουν με τρόφιμα και ρούχα και είδαν τα χάλια στα οποία ζούσαν τα παιδιά. Δεν μπορούσαμε και εμείς να φανταστούμε το δράμα αυτών των παιδιών.

Το σπίτι ήταν γεμάτο κατσαρίδες. Κάναμε απολύμανση και η κατσαρίδα συνεχιζόταν και λέγαμε από που και γιατί. Τα παιδιά ήταν δαγκωμένα και μολυσμένα. Τα έβαζε και ζητιάνευαν».