Φρίκη στην Καρδίτσα – Βγήκαν σοροί στους δρόμους από τα σπασμένα μνήματα στα νεκροταφεία

22 Σεπτεμβρίου, 202011:59 ΠΜ
More videos

Τάφοι έσπασαν από την κακοκαιρία και σοροί βρέθηκαν στην επιφάνεια μετά τη μεγάλη κακοκαιρία.

Ακόμα και τα νεκροταφεία κατέστρεψε η κακοκαιρία Ιανός. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, νεκροί από το κοιμητήριο του χωριού Φυλακτή «βγήκαν» στους δρόμους αφού…..

Ακόμα και τα νεκροταφεία κατέστρεψε η κακοκαιρία Ιανός. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, νεκροί από το κοιμητήριο του χωριού Φυλακτή «βγήκαν» στους δρόμους αφού έσπασαν τάφοι. Από τη μανία της κακοκαιρίας βγήκαν στην επιφάνεια φέρετρα και σοροί, σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής.

Όπως δήλωσε στο newsit.gr, κάτοικος της Καρδίτσας και μεταδόθηκε από το Mega στον δρόμο βρέθηκαν και αναγνωρίστηκαν οι σοροί τεσσάρων γυναικών που είχαν πεθάνει πρόσφατα. «Το νεκροταφείο έχει «φύγει», και οστά και σοροί, έχουν βγει στους δρόμους. Τρόμαξαν οι άνθρωποι με όσα είδαν. Μιλάμε για τεράστια καταστροφή. Δεν έχει έρθει κανείς στο κέντρο της πόλης να δει τι έχει γίνει», ανέφερε ο κάτοικος της περιοχής.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό ατόμων με δύο ελικόπτερα από τον οικισμό «Μοναστήρι Αγίας Τριάδας» της κοινότητας Οξυάς του Δήμου Μουζακίου. Χθες έγινε η πρώτη επιχείρηση με το ένα ελικόπτερο «Σούπερ Πούμα» του Πυροσβεστικού Σώματος το οποίο «κατέβασε» κάποιες προμήθειες στους περίπου 40 εγκλωβισμένους του οικισμού, χωρίς όμως να κατορθώσει να παραλάβει κάποιους από αυτούς.

Παρουσία του κ. Χαρδαλιά η επιχείρηση ξεκινά από το Δημοτικό Γήπεδο Μουζακίου με δύο ελικόπτερα, το ένα θα κατεβάσει νέες προμήθειες, ενώ το άλλο θα επιχειρήσει να παραλάβει κάποια άτομα 4-5, κατά πληροφορίες του karditsalive.net. Να σημειωθεί ότι παράλληλα εξελίσσεται προσπάθεια να δοθεί πρόσβαση οδικώς τουλάχιστον ως ένα σημείο με τον κ. Χαρδαλιά να δίνει ένα χρονοδιάγραμμα να επιτευχθεί κάτι τέτοιο έως την Τετάρτη.

Λίγα λεπτά πριν τις 9 σήμερα, το μικρό ελικόπτερο κατάφερε  να βρει χώρο και να προσγειωθεί και να πάρει τέσσερα άτομα. Στο γήπεδο του Μουζακίου προσγειώθηκε στις 09.05 το ελικόπτερο κατεβάζοντας μία έγκυο με το μωρό της και δύο ακόμα άτομα (ζευγάρι). Την ίδια ώρα στον οικισμό της Οξυάς το «Σούπερ Πούμα» βρέθηκε στον αέρα λίγο πάνω από το έδαφος, κατέβασε διασώστη και ανέβασε με σχοινί τους κατοίκους που πρέπει να απεγκλωβιστούν.

Μετά τις 10, ολοκληρώθηκε η μεταφορά δύο ατόμων ακόμα από τον ίδιο οικισμό. Δεν αναμένεται να γίνει άλλη μεταφορά κατοίκων από το χωριό στο Μουζάκι, ενώ ένας άνδρας, γιος ηλικιωμένου ζευγαριού θα κάνει την αντίθετη διαδρομή από το Μουζάκι στον οικισμό για να βρίσκεται κοντά στους ηλικιωμένους γονείς του. Θα υπάρξει επίσης μεταφορά προμηθειών εκ νέου. 

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News