Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2024
ΕλλάδαΦουρέιρα για τη μη εκπροσώπnση της Ελλάδας στην Eurovision: «Θúμωσα, τσαντίστnκα που...

Φουρέιρα για τη μη εκπροσώπnση της Ελλάδας στην Eurovision: «Θúμωσα, τσαντίστnκα που δεν μου έδωσαν τη σnμασία»

Το τρίτο συνέδριο του «The Upfront Initiative» για την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο που διοργάνωσε η Lifo πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Η Ελένη Φουρέιρα ήταν ανάμεσα στους ομιλητές. Η δημοφιλής τραγουδίστρια μίλησε ανοιχτά στον Βασίλη Κεκάτο, για το bullying που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και οι διαφορετικοί άνθρωποι, για τον ρατσισμό που βίωσε εξαιτίας της καταγωγής της αλλά και το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν την επέλεξε ποτέ για την Eurovision.


«Ως κορίτσι και σέξι, κατευθείαν κρίνεσαι, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Κρίμα κάποιος να μου βάζει ταμπέλα γιατί θέλω να είμαι σέξι. Δεν το κατάλαβα ποτέ, είμαι αντίθετη να κρίνουμε ανθρώπους για το πώς πρέπει να ντύνονται και να εκφράζονται. Τι σημαίνει προκαλώ όταν φοράω κοντή φούστα; Αφού μου αρέσει. Δεν θέλω να προκαλέσω κανέναν σεξουαλικά. Με ενδιαφέρει οτι αυτό με εκφράζει, με βολεύει, επειδή χορεύω πολύ κιόλας. Συνήθως αυτό γίνεται μόνο στις γυναίκες, η ποινικοποίηση δηλαδή του sexiness» τονίζει η Ελένη Φουρέιρα.


«Όπου πάω άκουγα “άντε μωρέ με την Αλβανίδα”. Όλο αυτό δημιούργησε έναν δαίμονα μέσα μου και είχα πάντα ένα άγχος, ένα πράγμα που δεν με άφηνε να κοιμηθώ, χωρίς να καταλαβαίνω γιατί. Όσο μεγαλώνει αυτό μέσα σου, δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό σε κυνηγάει. Για αυτό όταν απέδειξα ότι δεν έχει σημασία από πού είσαι, μπορούν να σε αποδεχτούν και ως Αλβανίδα, για μένα ήταν απελευθέρωση. Πάντα ένιωθα υπερήφανη, αλλά ένιωθα άγχος αν θα με δεχτούν» εξομολογείται η δημοφιλής τραγουδίστρια.


Για το γεγονός ότι δεν εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Eurovision: «Είναι δικαίωμά τους να μην τους αρέσω. Θύμωσα πολύ όμως. Για αυτό είπα “ναι” αμέσως στην Κύπρο. Τσαντίστηκα που δεν μου έδωσαν τη σημασία. Τώρα δεν με πειράζει. Και φέτος θα “σκίσει”» είπε κλείνοντας το μάτι στη Μαρίνα Σάττι.

Τα πιο σημαντικά