Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΦοβάται να αποκαλúψει στη σúντροφό του ότι έχει περıουσία – «Έχω τόσα...

Φοβάται να αποκαλúψει στη σúντροφό του ότι έχει περıουσία – «Έχω τόσα χρńματα που δεν χρεıάζεται να δοuλέψω ξανά στη ζωή μου»

Όταν ήταν πρωτοετής φοιτητής, ο 23χρονος γνώρισε την 24χρονη σύντροφό του, με την οποία ωστόσο έκαναν σχέση τρία χρόνια αργότερα. Πλέον, ο πατέρας του είναι διευθύνων σύμβουλος μίας εταιρείας τεχνολογίας που έχει αγοραστεί πολλά χρόνια πριν, και λόγω της αγοράς αυτής, έχει αποκτήσει ένα αξιοσέβαστο κεφάλαιο.

“Από εύπορη οικογένεια”

Ακόμη και πριν από την πώληση της εταιρείας, ήξερε ότι η οικογένειά του είναι εύπορη, αφού τελείωσε ένα ιδιωτικό σχολείο με κύρος στην Αγγλία.

Παρά την προνομιούχα του ανατροφή, ο 23χρονος είναι πολύ προσγειωμένος. Οι γονείς του ζουν σ’ ένα κανονικό σπίτι, δεν κάνουν υπερβολικές αγορές, αφού ο πατέρας του δεν θέλει να σπαταλούν τα χρήματά του και αποφεύγει να κάνει γνωστό πόσο πλούσιος είναι. Η κοπέλα του γνωρίζει για το ιδιωτικό σχολείο στην Αγγλία, αλλά έχει την εντύπωση ότι το πλήρωσαν οι παππούδες του, κάτι που είναι και αλήθεια.

«Άρα δεν έχω παραπλανήσει σκόπιμα την κοπέλα μου σε σχέση με την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς μου. Απλά δεν το έχω αναφέρει ποτέ», εξηγεί.

«Στην αρχή δεν το λέω σε κανέναν, επειδή θέλω να βεβαιωθώ ότι οι άνθρωποι με συμπαθούν για τον χαρακτήρα μου και όχι για τα λεφτά του πατέρα μου. Όταν ο πατέρας μου πούλησε την εταιρεία του, δημιούργησε ένα καταπίστευμα στο οποίο θα έχω πρόσβαση όταν γίνω 25 ετών».

“Δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψω στη ζωή μου”

«Όταν αποκτήσω πρόσβαση στο καταπίστευμα, δεν θα χρειαστεί να δουλέψω ξανά, θα είμαι άνετος για το υπόλοιπο της ζωής μου. Ο πατέρας μου ήθελε ν’ αποκτήσω ‘εργασιακή ηθική’ προτού έχω τόσα πολλά χρήματα, πράγμα που έγινε, αφού έχω μία δουλειά πλήρους απασχόλησης και δεν ζητάω χρήματα απ’ τους γονείς μου».

Ήθελε να πει την αλήθειά στη σύντροφό του εδώ και χρόνια, αλλά πάντα φοβόταν ότι θα τον περνούσε για ψεύτη. Πράγμα που ίσως να είναι αλήθεια, αλλά εκείνος πάντα φοβόταν ότι η κοπέλα του θα τον ερωτευτεί για τα λεφτά του, όχι για τον ίδιο.

Πιστεύει ότι έχει αφήσει να περάσει τόσος καιρός που πλέον η κοπέλα του θα τον περάσει για ψεύτη. Αυτό που τον ανησύχησε πριν λίγους μήνες είναι το γεγονός ότι η κοπέλα του, επειδή έκανε το μεταπτυχιακό της, κατέληξε ν’ απολυθεί και δεν μπορεί να πληρώσει το ενοίκιό της.

“Θα μπορούσα να της προσφέρω τα πάντα, αλλά μου αρέσει που είμαστε ίσοι”

«Όσο και αν το θέλω, δεν μπορώ να τη βοηθήσω, επειδή δεν έχω πρόσβαση στα χρήματα», εξηγεί.

«Της πρότεινα ωστόσο, να μείνει στο διαμέρισμά μου μέχρι να ορθοποδήσει. Σύντομα, βρήκε νέα δουλειά και καινούργιο διαμέρισμα. Όταν λέω ότι δεν ζητάω χρήματα απ’ τους γονείς μου, το εννοώ. Οι γονείς μου επιμένουν ότι πρέπει να μπορώ να τα βγάζω πέρα στη ζωή μέχρι να έχω πρόσβαση στα χρήματα, άρα δεν υπάρχει η επιλογή να πάρω δάνειο ή να με στηρίξουν. Φοβάμαι πολύ ότι αν πω στην κοπέλα μου για το καταπίστευμα, θ’ αλλάξει η δυναμική της σχέσης μας. Μου αρέσει πολύ η ισότητα που έχουμε, το γεγονός ότι πληρώνουμε μαζί τους λογαριασμούς και το ότι μετράει η άποψη και των δύο».

«Δεν θα είχα πρόβλημα να της παρέχω τα πάντα σε περίπτωση που θέλει να μείνει στο σπίτι. Θα μπορώ να το κάνω όταν γίνω 25 χρονών. Αν και δεν πιστεύω ότι το ήθελε, αφού την ενδιαφέρει η καριέρα της και θέλει την ιδιωτικότητά της. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν συζούμε. Δεν θέλω ωστόσο να αισθάνομαι ότι εξαρτώνται τα πάντα από εμένα, ενώ φοβάμαι και την αντίδρασή της όταν καταλάβει ότι δεν της το είπα νωρίτερα». Ο νεαρός αναρωτιέται πώς μπορεί να είναι ειλικρινής με την κοπέλα του χωρίς να εκτεθεί που της έκρυψε το γεγονός ότι έχει τόσα χρήματα που δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψει στη ζωή του.

Τι συμβουλή θα του δίνατε;

Τα πιο σημαντικά