Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
ΕλλάδαTo φουτουριστικό γιοτ που πλοηγείται μέσω τάμπλετ στην Ψαρού της Μυκόνου

To φουτουριστικό γιοτ που πλοηγείται μέσω τάμπλετ στην Ψαρού της Μυκόνου

Τα «έχασαν» κάτοικοι και τουρίστες της Μυκόνου μόλις είδαν το υπερσύγχρονο φουτουριστικό γιοτ, με τον υπερμοντέρνο σχεδιασμό που έριξε άγκυρα στον κόλπο της Ψαρούς.

Το σκάφος ανήκει στον πολυεκατομμυριούχο εφοπλιστή Anthony Marder, με έδρα τον Χονγκ Κονγκ, που μαζί με την σύζυγό του έχουν στην ιδιοκτησία τους και δύο τροπικά νησιά στην Ινδονησία. Για να το αποκτήσει ξόδεψε περίπου 15 εκατ. δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως το θαλάσσιο υπερθέαμα κινεζικής ναυπήγησης έχει μήκος 42,5 μέτρα, και διαθέτει υπερπολυτελείς χώρους αντίστοιχους με εκείνους ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων.

Χαρακτηρίζεται ως «τρι-μαράν», καθώς μπορεί να κόβει στη μέση τα κύματα της ανοικτής θάλασσας προσφέροντας όσο το δυνατόν περισσότερη σταθερότητα.

Το υπερπολυτελές γιοτ, με τον εκπληκτικό σχεδιασμό ο οποίος οφείλεται στον Τζον Σάτλγουορθ είναι τόσο υψηλής τεχνολογίας που μπορεί να ελέγχεται εξολοκλήρου από ένα iPad, αρκεί η απόσταση… μεταξύ τους να μην ξεπερνά τα 50 μέτρα.

Πέραν των άλλων, το συγκεκριμένο σκάφος είναι ξεχωριστό και για την αυτονομία του, αφού με την τεράστια δεξαμενή καυσίμων που διαθέτει του επιτρέπεται να διανύσει έως και 4.000 μίλια χωρίς ανεφοδιασμό, δηλαδή να πάει από το Λονδίνο ως τη Νέα Υόρκη!

Φωτογραφίες και βίντεο από το mykonoslive.tv

Τα πιο σημαντικά